Sıla Şentürk'ü katleden Hüseyin Can Gökçek'in akıl sağlığı yerinde çıktı

Sıla Şentürk'ü katleden Hüseyin Can Gökçek'in akıl sağlığı yerinde çıktı
Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek'in akıl sağlığı yerinde çıktı.

Ankara'da bir şirkette çalışan Hüseyin Can Gökçek, 16 Şubat'ta geldiği Giresun'un Erikliman köyünde eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü öldürmüştü. Tutuklanan zanlıya 'tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci duruşmaya Gökçek, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada Sıla Şentürk'ün ailesi ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada sanık Hüseyin Can Gökçek için akıl ve ruh sağlığıyla ilgili adli tıp üst kurulu raporunun geldiğini duyurdu.

Yeniden rapor istedi

Heyet, raporda sanığın akıl sağlının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini açıkladı. Savunmasında rapora itiraz eden Gökçek, "Olay medyatik olduğundan, akıl sağlığım yönündeki rapor 5 dakikada hazırlandı. 17 yıllık raporum var. Tam teşekküllü hastaneden yeniden rapor hazırlanmasını istiyorum" dedi.

Sanığın avukatı, müvekkili hakkında yeni rapor talebinde bulunarak, iki aile arasında nişan merasimine ait görüntülerin yer aldığı CD'yi de mahkeme heyetine sundu.

Duruşmada, Sıla Şentürk'ün ailesi de sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Yeni rapor talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 29 Aralık'a erteledi. (DHA)

Gündem