Şimşek: Kamuda kapsamlı bir harcama kontrolü devreye giriyor

Şimşek: Kamuda kapsamlı bir harcama kontrolü devreye giriyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi sonrası attığı tweetle ekonomi programını sürdüreceklerini vurgulayarak "Kamuda tasarruf çalışmalarımız nihai noktaya geldi, kapsamlı bir harcama kontrolü devreye giriyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sapanca'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Zirvede, yılın ikinci yarısında kamuda tasarruf ve harcama kontrolünün güçlü bir şekilde devreye gireceğini söyleyen Şimşek, bir de sosyal medya hesabından maliye politikasındaki sıkılaşma programını sürdüreceklerini vurgulayan bir paylaşımda bulundu.

Şimşek sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda "Bugün katıldığım Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde programımızı detaylı anlatma fırsatı buldum" diyerek sıkılaşma politikasına dair şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki 4 yıllık seçimsiz dönem programımızın hedeflerine ulaşmak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek için önemli bir fırsat.

Enflasyonu tek haneye düşürmek için para politikasına verdiğimiz destek güçlenerek devam edecek.

Kamuda tasarruf çalışmalarımız nihai noktaya geldi, kapsamlı bir harcama kontrolü devreye giriyor.

Etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimlerin kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızı ve kayıt dışılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.

2023 yılında mali disiplinin yeniden tesisine yönelik önemli bir mesafe katettik. 2025’ten itibaren de bütçe açığının milli gelire oranını yeniden Maastricht kriterleri ile uyumlu hale getireceğiz." (Kısa Dalga)

Ekonomi