Sinan Ateş cinayeti şüphelilerinden gazetecilere tehdit

Sinan Ateş cinayeti şüphelilerinden gazetecilere tehdit
Gazeteci Alican Uludağ, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu'nun Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşinin 27 Kasım 2023'te Ankara Adliyesi'ne sevk edilerek tutuklandıkları duruşma öncesinde gazetecileri tehdit ettiğini yazdı.

Gazeteci Alican Uludağ, X (Twitter) hesabından Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu'nun adliyede gazetecileri tehdit ettiğini yazdı.

Gazeteci Uludağ şu ifadelere yer verdi:

"Dönemin Ankara Başsavcısı Ayhan Akça ile soruşturma savcısının Orhun Haber üzerinden tehdit edilmesine ilişkin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi 27 Kasım 2023'te Ankara Adliyesi'ne sevk edilerek tutuklanmıştı.

Bu şüphelilerin sulh ceza hakimliğine sevk edildiği sırada olayı takip etmek için gazeteciler adliyenin 2. katına çıktı. Bu sırada etrafı kalabalık bir grup tarafından sarıldı ve muhabirler tehdit edilince buradan ayrılmak zorunda kaldılar.

İşte yapılan araştırmada muhabirleri tehdit eden iki kişinin Sinan Ateş cinayeti şüphelisi olduğu belirlendi. Bunlardan biri olan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'tı. Kılıç, Tolgahan Demirbaş'ın istediği üzerine Sinan Ateş'in Yenimahalle'deki evine giderek buranın çekti ve Demirbaş'a gönderdi. Diğer isim olan Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu da Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kimlik bilgilerini ve adresini Tolgahan Demirbaş'a atan şüpheliydi. Yılmazzobu, Tolgahan Demirbaş ile yazışmasında 'Abi aramızda kalsın da Muhabbet Başkan Şakir ile konuşmuş. Ekibi kurduk kafasına sıkacaklar demiş' demişti. Bu isim aynı zamanda Selçuk Özdağ'a saldırı olayında kullanılan aracı kiralayan kişiydi. Ancak savcılık o dönem takipsizlik vermişti.

Ve öyle bir durum yaşanıyor ki; Sinan Ateş cinayetinin iki şüphelisi, başsavcıyı tehdit eden şüphelilere destek için adliyeye geliyor, yetmiyor olayı takip etmek isteyen gazetecileri tehdit edebiliyor. Bu iki şüpheli hakkında bugüne kadar dava açılmadı ve cinayet soruşturması sürüyor. İşlem yapılmadığı için de bu kişiler, adliyeye kadar gelip gazetecileri tehdit edebiliyor."

Gündem