Sinan Ateş cinayetindeki şüpheli MHP'li avukat tutuklandı

Sinan Ateş cinayetindeki şüpheli MHP'li avukat tutuklandı
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında MHP'li Avukat Serdar Öktem tutuklandı.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken bugün 1 yeni tutuklama kararı daha verildi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel'in dünkü tutuklama kararının ardından, gözaltında bulunan şüphelilerden MHP'li Avukat Serdar Öktem de bugün tutuklandı.

Öktem'in, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı’nın geçmişte avukatlığını yaptığı belirtilmişti.

Tutuklu sayısı 18'e yükseldi.

Ne Olmuştu?

Doç. Dr. Sinan Ateş ve koruması Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti; koruması Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada Soruşturma kapsamında bugüne kadar saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken, bu isimlerden 18’i tutuklandı. Bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Kısa Dalga)

Gündem