Sinan Ateş cinayetinde iki gözaltı daha: ‘Dodo’yu yönlendirenler mi?

Sinan Ateş cinayetinde iki gözaltı daha: ‘Dodo’yu yönlendirenler mi?
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde iki kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişinin “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in saklanmasına yardım eden kişiler olduğu öne sürülüyor.

Ortaya çıkan siyasi bağlantıları nedeniyle de “Yeni Susurluk Vakası” olarak nitelendirilen Sinan Ateş Cinayeti soruşturmasında İstanbul’da iki kişi daha gözaltına alındı. Bu iki şüphelinin, cinayetin kilit isimlerinden Doğukan Çep’i Türkiye’de saklayan ve onu yönlendirenler olabileceği değerlendiriliyor.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında, saldırıyı doğrudan düzenleyen şüphelilerin İstanbul’dan Ankara’ya gönderilmesinde “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in ismi ön plana çıkmıştı. Çep’in, soruşturmadaki önemi, tetikçi olarak nitelendirilen Eray Özyağcı ile diğer şüphelileri “çakarlı araçla” Ankara’ya getirdikleri gerekçesiyle tutuklanan iki özel harekat polisi ile bağlantıları nedeniyle artmıştı.

Daha önceden aldığı 35 yıl 4 aylık hapis cezasından da firari durumda olan Çep, İstanbul’da bir otelde gözaltına alınmıştı.

İstanbul’da bugün gözaltına alınan iki kişinin; hem Sinan Ateş cinayeti sonrasında hem de cinayet öncesinde Doğukan Çep’in İstanbul’da saklanmasını sağlayan, kendisine yardım ve yataklık ettiği ileri sürülüyor. (Kısa Dalga)

Gündem