Sinan Ateş cinayetinde "milliyetçi" kesime yakın yeni savcı geldi, kritik şüpheli serbest bırakıldı

Sinan Ateş cinayetinde "milliyetçi" kesime yakın yeni savcı geldi, kritik şüpheli serbest bırakıldı
Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gelişmeler yaşandı. Buna göre soruşturmaya yeni bir savcı atanırken olayın başından beri soruşturmaya bakan savcı ise izne ayrıldı.

Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarından Sinan Ateş'in geçtiğimiz ay Ankara’da silahla vurularak öldürülmesine dair yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Olayın başından beri soruşturmaya bakan savcı ise izne ayrılırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci bir savcı görevlendirdi. Ayrıca yeni savcının dosyayı devralmasının ardından Demirbaş, bugün polis eşliğinde adliyeye getirildi. “Tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ifadesi de yeni savcı tarafından alındı.

MHP'li milletvekilinin evinde gözaltına alındı ardından serbest bırakıldı

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre soruşturmanın emniyet ayağına ilişkin de önemli bir iddia gündeme geldi. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındıktan sonra hızlıca serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş hakkında savcılığın “polis eşliğinde getirilmesi” talimatı verdiği, buna karşın emniyetin Demirbaş’ın “adresinde bulunamadığı” yanıtı verdiği öne sürüldü.

Bir kişi daha adliyeye getirildi

Yaşanan kriz sonrası dosya için önceki gün ikinci savcı görevlendirilmesinin ardından, “tetikçillik”le suçlanan firari Eray Özyağcı’yı cinayet sonrası Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Demirbaş, bugün adliyeye getirildi. Dosya için yeni görevlendirilen savcı, Demirbaş hakkında tutuklama talep etmedi. Savcı, Demirbaş’ı “adli kontrol” talebiyle hâkimliğe sevk etti. Dosya üzerinden talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği de Demirbaş’ı “adli kontrol” kararı vererek serbest bıraktı. Demirbaş’ın yanı sıra bir kişinin daha adliyeye getirildiği belirtildi, ancak savcılık kaynakları bu isme ilişkin bilgi vermedi. Eray Özyağcı’nın aranmasına ise devam edildiği kaydediliyor.

Gündem