Sinan Ateş cinayetinde yeni iddia: Motosikletli eylem grubu İstanbul'dan mı gitti?

Sinan Ateş cinayetinde yeni iddia: Motosikletli eylem grubu İstanbul'dan mı gitti?
Gazeteci Tolga Şardan, Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmaya dair bilgileri paylaştı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da öldürülmesinin yankıları sürüyor. Gazeteci Alican Uludağ, cinayette Ülkü Ocakları ve MHP bağlantısı iddiasını gündeme getirmişti. Gazeteci Fatih Altaylı ise Ateş'in öldürülmeden birkaç gün önce İstanbul'da dostlarıyla buluştuğunu ve "Benim kalemimi kırmışlar. Haberi geldi. Her an bir şey yapabilirler" dediğini söyledi.

T24 yazarı Tolga Şardan ise bugünkü yazısında gözaltı süreçleniyle ilgili şu bilgileri aktardı:

"(...) Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, yeni yıla iki gün kala başkentte muhafazakâr kesimin adresi olarak bilinen Çukurambar'da öldürüldü.

Suikast, son dönemde sıkça tercih edilen motosikletli eylem ekibince gerçekleştirildi.

Soruşturma çerçevesinde MHP'nin bir isminin evinden yapılan gözaltı işlemi. Bu ismin evinden bir kişinin gözaltına alınması Ankara Emniyeti'nde kriz yarattı. Yapılan gözaltı işleminden Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın bilgi dışında olduğu ve sonrasında söz konusu kişinin serbest bırakıldığı emniyette dilden dile konuşuluyor dünden bu yana.

İkincisi ise, olayın ardından bir Suriyeli'nin gözaltına alınması. Altındağ'dan yaşayan ve "515 çetesi" adıyla bilinen grubun elemanı olduğu belirtilen Suriyeli'nin neden gözaltına alındığı ve sonrasında hangi gerekçeyle serbest bırakıldığı muammaya dönüştü.

Gözaltı süreci tamamlandığında nasıl bir tablo karşımıza çıkacak acaba? Ateş'in öldürülmesiyle ilgili küçük bir not daha verip yazıyı bitireyim. Motosikletli eylem grubunun İstanbul'dan geldiği iddiası var. Bu iddiayla ilgili de yetkili makamlardan bir açıklama yok. Ankara dışından bir eylem ekibi gelip saldırı yaptıysa başkentte destek aldıkları bir yapı mutlak vardır. Ayrıca, camiden çıktıktan sonra saldırıya uğradığı bilinen Ateş'in yerinin kim / kimler tarafından nasıl tespit edildiği ve eylem ekibine verildiği sorusunun yanıtı önemli.

Fiziki takip mi vardı? Yoksa teknolojik olanaklardan mı faydalanıldı? Bu nedenle Ateş'in HTS kayıtlarına bakılıp bakılmadığının belirlenmesi gerekir. Acaba hangi meraklılar, Ateş'in GSM cell (hücre) kayıtlarına nasıl ulaştı?"

Yazının tamamı

Gündem