Sinan Oğan, tutanağı şoförün isteği üzerine kaldırdı

Sinan Oğan, tutanağı şoförün isteği üzerine kaldırdı
Otobüs şoförünün ifadesinde saldırının “HDP’liler tarafından yapıldığına” dair bir ifade yer almamış, “Biz o esnada kimin taş attığını görmedik” denilmişti.

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim otobüsüne HDP’lilerin saldırdığına dair iddiasına kanıt olarak sunduğu tutanağı sildi.

Sinan Oğan, iki gün önce seçim otobüslerinin Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde HDP’lilerce saldırıya uğradığını iddia etmişti.

İddiası sosyal medyada tepki görünce, otobüs şoförünün karakoldaki ifadesini sosyal medya hesabından yayınlamış ve “Seçim otobüsümüze yönelik Silvan’da yapılan saldırının tutanak ve videolarını istemiştiniz. Biz Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ziyaretimiz sırasında düzenleyeceğimiz basın toplantısında açıklamak için bekledik. Buyurun saldırının tutanak ve videolarının bir kısmı. Şimdi kınama yapabilirsiniz!” demişti.

Otobüs şoförünün ifadesinde saldırının “HDP’liler tarafından yapıldığına” dair bir ifade yer almayınca, Sinan Oğan’a tepkiler arttı.

Oğan, ifadesinde “Biz o esnada kimin taş attığını görmedik” diyen şoförün de ifade tutanağının kaldırılmasını istemesi üzerine söz konusu tweetini sildi.

Yeniden paylaşım yapan Sinan Oğan, şöyle dedi: “Seçim otobüsümüze yönelik Silvan’da yapılan saldırının tutanak ve videolarını istemiştiniz. Biz Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ziyaretimiz sırasında düzenleyeceğimiz basın toplantısında açıklamak için bekledik. Buyurun saldırının tutanak ve videolarının bir kısmı. Şimdi kınama yapabilirsiniz!

Not: Şoför kardeşimizin isteği üzerine tutanağı silip yeniden yayınladık.” (Kısa Dalga)

Gündem