Sinan Oğan’dan ‘Hitler’ örnekli HDP açıklaması

Sinan Oğan’dan ‘Hitler’ örnekli HDP açıklaması
Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "HDP'yi ziyaret edecek misiniz?” sorusuna ''Etmeyeceğim, zamanında Hitler de seçimle gelmişti'' yanıtını verdi.

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin kurduğu Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Sözcü Tv’de Fatih Portakal’ın sorularını yanıtladı.

Oğan, “HDP’yi ziyaret edecek misiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Etmeyeceğim. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nde bir senatör ‘Ben sırtımı IŞİD'e yasladım' diyemeyeceği gibi, Almanya’da bir milletvekili El Kaideli bir teröristin cenazesine gitmez. Bu iki uç örneği niye veriyorum biliyor musunuz?”

Oğan’ın bu yanıtı üzerine araya girerek “Ama bunlar çok uç örnek olmadı mı? HDP legal bir siyasi parti değil midir?” diye soran Portakal’a, Sinan Oğan şu yanıtı verdi:

“Hemen ifade edeyim. Hitler de zamanında seçimle gelmişti. Hitler darbe ile gelmedi ki… Seçimle gelen ve yüksek bir oyla oranıyla gelen Hitler’i siz normal sayabilir misiniz? O sebeple burada temel bir prensip var. Bir elinize anayasayı aldığınızda öbür elinize silah alamazsınız. Ya silahla mücadeleyi seçip devletin şiddet yüzünü göreceksiniz, silah yüzünü ya anayasayı alacaksınız siyasal mücadeleyi seçeceksiniz. Bu ikisi aynı anda olmaz.”

Oğan, “HDP’de hangi siyasetçinin elinde silah var?” sorusuna da “Figen Yüksekdağ’ı hatırlıyor musunuz? Ne demişti? Kimdi? HDP’nin eş genel başkanı idi. ‘Biz sırtımızı PKK’ya, YPG’ye yasladık demişti. HDP milletvekilinin eli silahlı teröristlerle pozlarını basında hepimiz gördük. HDP'nin illa bütün HDP’lilerin eline silah alıp meclisi gelip taramasına gerek yok ki… Silahlı terör faaliyetinde bulunan teröristlerle HDP arasına mesafe koymalıdır. Dolayısıyla Sinan Oğan oy uğruna HDP'yi ziyaret etmeyecektir. HDP'nin olur da bir ziyaret talebi olursa onu da reddedecektir” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika