Sinem'in ölümünde tutuklu sanık kalmadı

Sinem'in ölümünde tutuklu sanık kalmadı
18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek'in kesin ölüm nedeni ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu, "uyarıcı madde zehirlenmesi" dedi.

İzmir'de iş görüşmesinin ardından haber alınamayan ve 1 gün sonra hastanede olduğu ortaya çıkan 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek'in ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya'nın 27 Ekim'de tahliye edildiği ortaya çıktı. Davada tutuklu sanık kalmadı. Sinem için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor da geldi.

İzmir Bayraklı'da yaşayan Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz günü saat 14.00 sıralarında, Bornova'da iş görüşmesine gitmek için evden çıktı. Çiçek eve gelmeyince babası Serdar Çiçek, polise kayıp başvurusunda bulundu.

Ekipler, Sinem'in Ege Üniversitesi Hastanesi'nde olduğunu tespit etti. Sinem, 1 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.

Sinem'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan ve Sinem'in telefonu üzerinde bulunan Burak Kaya "gasp" suçundan tutuklandı.

Soruşturmada ayrıca "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla gözaltına alınan Cem A.'ya konutu terk etmeme cezası verildi.

Cem A., nöbetçi sulh ceza hâkimliğindeki ifadesinde, Sinem ile 2 senedir tanıştıklarını, olay günü beraber vakit geçirdiklerini, son olarak saat 19.00'da yanından ayrıldığını, uyuşturucu kullanmadıklarını söyledi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyar A. da adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Davanın tek tutuklu sanığı olan Burak Kaya'nın, 27 Ekim'de savcının istemiyle yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildiği ortaya çıktı. Kaya'nın tahliyesiyle Sinem'in ölümüyle ilgili davada tutuklu sanık kalmadı.

Beklenen rapor geldi

Öte yandan, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Kurulu'ndan istenen rapor geldi. Raporda; Sinem'in otopsisinde dış muayenede tespit edilen lezyonların lokalizasyonu, özellikleri ve ağırlıkları itibarıyla ölüm meydana getirebilecek nitelikte olmadığı, iç muayenede ise travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı belirtildi.

Raporda, "Kişinin ölümünün uyarıcı madde zehirlenmesi sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi. (DHA)

Kadın