'Sır dosya': Akşener'in 'gizliliği kaldırılsın' taleplerine yanıt gelmedi

'Sır dosya': Akşener'in 'gizliliği kaldırılsın' taleplerine yanıt gelmedi
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili üzerinde 'gizlilik kararı' olan dosyayı yazdı. Yazıya göre Akşener, defalarca “gizlilik kararı” kaldırılsın, kamuoyundan gizleyeceğim, çekineceğim bir husus yoktur” şeklindeki başvuru yaptı ancak bunlara yanıt gelmedi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili yürütülen ve üzerinde gizlilik kararı olan dosyayla ilgili bilgileri aktardı. Erkin, yazısında dosyada bir gizli tanık olduğunu belirterek, "Gizli tanık nerede mi çıkıyor? 6 Şubat 2016'dan bu yana Cizre Ağır Ceza Mahkemesi'nde “silahlı terör örgütü üyeliğinden” yargılandığı bilgisi veriliyor. O dönem FETÖ silahlı terör örgütü değil! “Kar” da PKK üyeliğinden mahkemede!" bilgilerini aktardı.

Akşener'in aynı zamanda şahsi avukatı olan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile görüşen Erkin, şöyle devam etti: "Poyraz davada gizlilik var dedi ama dava aleniyet kazanırsa herkesle hesaplaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Bana, 16 Ağustos 2020'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçeyi iletti. Dilekçede, 2016 yılında başladığı belirtilen soruşturmayla ilgili bilgilendirme yapılmadığı, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde “gizlilik kararı” (28 Haziran 2019) alındığı, Akşener'in defalarca “gizlilik kararı” kaldırılsın, kamuoyundan gizleyeceğim, çekineceğim bir husus yoktur” şeklindeki başvurularına cevap dahi verilmediği belirtildi." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem