Sırp ordusuna 'Hazır ol' emri

Sırp ordusuna 'Hazır ol' emri
Sırbistan-Kosova gerilimi sürerken, Sırp ordusuna 'Hazır ol' emri gitti.

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, orduya dün en üst düzeyde hazır olmaları emri verildiğini duyurdu.

Vucevic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in emriyle ilgili "Sırbistan cumhurbaşkanı, başkomutan olarak bu gece (dün) Sırp ordusuna, silahlı kuvvet kullanma düzeyi olan en üst düzeyde savaş hazırlığında olma talimatı verdi." dedi.

Vucevic sözlerine şöyle devam etti: "Bu bizi Sırp Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen, Sırbistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koruyan, tüm Sırbistan vatandaşlarını koruyan, yaşadıkları her yerde Sırplara karşı terör ve terörizmi önleyen en yüksek eylem seviyesine yükseltiyor."

Kosova'da NATO komutanıyla görüşme

Kosova Başbakanı Albin Kurti dün Kosova'daki NATO Barış Gücü'nün (KFOR) Komutanı Tümgeneral Ristuccia'yla bir araya geldi.

Görüşmeyle ilgili NATO KFOR "Bugün, NATO liderliğindeki KFOR misyonunun Komutanı Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia, Kosova'daki güvenlik durumunu görüşmek üzere Albin Kurti ve Lars-Gunnar Wigermark'la bir araya geldi" bilgisini verdi.

Sırbistan, Kosova'yı kendi ülkesinin bir parçası olarak görürken, NATO tarafından korunan ülke ile Sırplar arasında zaman zaman sınırda çatışmalar yaşanabiliyor. (DHA)

* Fotoğraf: Marko Vucicevic

Dünya