Sırrı Sakık: Selahattin Demirtaş'ı iki gözümüz gibi koruruz

Sırrı Sakık: Selahattin Demirtaş'ı iki gözümüz gibi koruruz
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile parti arasında sorun olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Artı TV'de yayınlanan Hayko Bağdat ile Bağdat Cafe programında açıklamalarda bulunan Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş'ın 31 Mart'ta aktif siyaseti bırakacağını açıklaması üzerine ortaya atılan, Demirtaş ve parti arasında sorun olduğuna dair iddiaları yalanladı. Sakık, "Demirtaş'ın hareketle ve bizlerle herhangi bir sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine büyük bir haksızlıktır." dedi.

"Selahattin Demirtaş bizim bedenimizden bir parça"

Söz konusu söylemleri Kürt mücadelesine saygısızlık olarak değerlendiren Sırrı Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selahattin Demirtaş bizim bedenimizden bir parça. Kürt halkının bir evladıdır. Şu an cezaevinde bedel ödüyor, biz onu hareketin bir parçası olarak görüyoruz. Selahattin Demirtaş'ın hareketle, bizlerle herhangi bir sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine büyük bir haksızlıktır. Selahattin Demirtaş'ı milyonlarca Kürt yüreğinde taşır, ona çok büyük değerler biçilir, biz de çok büyük bir değer olarak görüyoruz. Gültan Kışanak’ı da, Figen Yüksekdağ’ı da, Sabahat Tuncel’i de bütün arkadaşlarımızı öyle görüyoruz. Ama Selahattin Demirtaş ile ilgili zaman zaman eleştiriler var, belli kesimler de bunu tırmandırmak istiyorlar, acaba bi gedik açabilir miyiz partide diye . Böyle bir şey yok; Selahattin Demirtaş bu halkın bir değeridir, bizim bir değerimizdir. Biz onu iki gözümüz gibi koruruz."

"Siyasetteki birikimlerini partiyle paylaşacak"

Yerel seçimler öncesi Demirtaş'ın da şu an tutuklu bulunan diğer Kürt siyasiler gibi birikimleriyle partiye katkı vereceğini söyleyen Sakık, "Eleştirilerimiz zaman zaman olabilir, onların da bize eleştirileri olabilir ama bu eleştiriler dostça konuşuluyor. Birbirimize nasıl katkı sınabiliriz, onları konuşuyoruz. Tabii ki bu süreçte Selahattin Demirtaş’ın da, diğer arkadaşlarımızın da katkıları alınacak. Örneğin Gültan Kışanak, benim gibi yerelden geliyor. Her anlamda yereldeki birikimini partiyle paylaşacak. Selahattin Demirtaş da siyasetteki birikimlerini partiyle paylaşacak. Talepleri olacak, partinin de, hiçbirimizin de buna ne “hayır” deme hakkı yok. Tam tersi bu partiyi de, bizi de büyütür. Biz Selahattin’i ve arkadaşlarımızı çok seviyoruz." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem