Sırrı Süreyya Önder: Baba tarafım hep sosyalistti, ana tarafım da olduğu gibi nurcuydu

Sırrı Süreyya Önder: Baba tarafım hep sosyalistti, ana tarafım da olduğu gibi nurcuydu
Gör Beni'de Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan YSP Milletvekili Önder, "Baba tarafım hep sosyalistti, ana tarafım da olduğu gibi nurcuydu. İkisi de o dönem sistem dışıydı" dedi.

Yeşiller Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Armağan Çağlaya'nın Gör Beni programında açıklamalarda bulundu. Önder "Baba tarafım hep sosyalistti, anne tarafım da olduğu gibi nurcuydu" diye konuştu.

YouTube'ta 196Sekiz kanalında yayınlanan ve Armağan Çağlayan'ın hazırladığı Gör Beni serisinin bu haftaki bölümüne YSP Mileltvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder katıldı. Önder burada özel hayatıyla ilgili soruları yanıtladı. 12 yaşında sosyalist olmaya karar verdiğini anlatan Önder, anne tarafının nurcu baba tarafının ise sosyalist olduğunu anlattı.

'Baba tarafım hep sosyalistti'

Programda aile hakkında konuşan Önder şunları söyledi:

"Baba tarafım hep sosyalistti. İki amcam öğretmendi. Birisi Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Fakir Baykurt'un öncülük ettiği, bir dönem başkanlığını yaptığı sendika, önemli şeylerinden birisiydi. Öbür amcam, TÖBDER'in kurucularından. Baba tarafım hep sosyalistti, ana tarafım da olduğu gibi nurcuydu."

'İslamı öğrenmiş oldum'

"İkisi de o dönem sistem dışıydı. Biraz sağ iktidar geldiğinde solculara yöneliyordu, biraz sol tandans gelince nurcular için biraz hayat sıkıntılı oluyordu. Baba olmayınca iki tarafta yaşama avantajına sahip oldum. Bölünmüşlük yaratmadı, İslamı öğrenmiş oldum. 12-13 yaşında sosyalist olmaya karar verdim. İslam'ı merak etmem için epey bir yıl geçmesi gerekti." (Kısa Dalga)

Yaşam