Sırrı Süreyya Önder hakkındaki yakalama kararı reddedildi

Sırrı Süreyya Önder hakkındaki yakalama kararı reddedildi
Kobane Davası'nda hakkındaki yakalama kararının reddedildiğini açıklayan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, her şeye hazır olduğunu söyledi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kobane Davası'nda hakkındaki yakalama kararının mahkeme tarafından reddedildiğini açıkladı.

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in aktardığına göre Adıyaman, Kahta'da bulunan Önder, gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi.

"Öncelikle bunun son aşamasını belirteyim. Mahkeme o talepleri reddetti. Dolayısıyla hakkımda artık yakalama talebi yok. O talep kalktı. Hem vallahi hem billahi ben valizi kapının ağzına koymuştum Daha yukarı çıkarmamıştım. Dedim gene de dursun, bu sistemin ne yapacağı belli olmaz. O orada duruyor."

'Seçim sonucu belirleyici'

"Tabii ki seçimlerin sonucuyla çok yakından alakalı. Bu mütalaanın açıklanmasını ve bu tutuklama talebinin yapılmasını öyle bir hızlandırdılar ki, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır mitingiyle aynı güne denk getirdiler. Bütün usul, esas, her şeyini yok sayarak yaptılar."

"Seçilmiş siyasetçilerimizden neredeyse cezaevi görmeyen kalmadı. Bu bir siyasi imha operasyonudur. Kürt halkı ve onun dostları da ağır bir bedel ödediler, ama teslim olmadılar. Geldik bugüne. Bugün önümüzde bir sandık var ve değişen birkaç tane durum var."

Karar duruşması 3 Temmuz'da

Kobanê Davası'nda son duruşmasında savcı, aralarında Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu 12 siyasetçi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını talep etmiş, karar duruşması 3 Temmuz'a bırakılmıştı. (Kısa Dalga)

Politika