Sivas’taki hastanenin peyzajı için İstanbul’daki Tuzla Belediyesi’nden para istendi

Sivas’taki hastanenin peyzajı için İstanbul’daki Tuzla Belediyesi’nden para istendi
Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, belediyelerden personel ve malzeme istiyor.

İstanbul’daki AKP’li Bahçelievler, Başakehir ve Tuzla belediyelerinin Kasım ayı belediye meclis toplantılarında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden gelen talepler görüşüldü.

Bakanlığa bağlı hastaneler belediyelerden personel istiyor

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre bu yılki bütçesi 300 milyar TL’yi bulan Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, belediyelerden “Poliklinik tuvaletlerinin temizliğinin yapılabilmesi" için personel ve malzeme desteği istedi.

Sivasta'ki hastane için Tuzla'dan istenen talepler

Ayrıca Sivas’taki Gürün Devlet Hastanesi’nin peyzaj işlerini dahi 920 kilometre uzaklıktaki Tuzla Belediyesi üstlendi. AKP’li Tuzla Belediyesi bu kapsamda Gürün Devlet Hastanesi’ne destek olma kararı aldı ve belediye kasasından peyzaj işleri için 3 milyon 595 bin TL hibe yapılmasına karar verdi.

Temizlik personeli

Belediye meclislerinde oylanarak kabul edilen talepler ise şu şekilde:

• Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçelievler Semt Polikliniği, İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bahçelievler Devlet Hastanesi, AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nden temizlik personeli görevlendirilmesini talep etti.

Başakşehir Belediyesi'nden malzeme istendi

• Başakşehir Devlet Hastanesi ise AKP’li Başakşehir Belediyesi’nden “Daha sağlıklı ve nitelikli hizmet verilebilmesi ve yardımlaşmayı sağlamak için” malzeme talep etti. Belediye, talebi kabul etti. (Kısa Dalga)

Gündem