Siyasetçiler Halil Umut Meler'e yumruklu, tekmeli saldırıyı kınadı

Siyasetçiler Halil Umut Meler'e yumruklu, tekmeli saldırıyı kınadı
İktidar ve muhalefet kanadı ile bürokratlar Halil Umut Meler saldırısı ile ilgili sosyal medya hesaplarından kınama mesajları yayımladı.

İlk tepki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Olayın takipçisi olduklarını belirten Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz"

''MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz!"

kinama-ali-yerlikaya.jpg

"Tasvip edilemez"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, saldırıya tepkisiz kalmadı. Yılmaz, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

kinama-cevdet-yilmaz.jpg

Ankara Valisi Vasip Şahin'den sert tepki: "Gereği yapılacak"

Ankara Valisi Vasip Şahin olaya çok sert tepki verdi. Şahin, "Yakışmadı Ankara'ya, Ankaragücü'ne! Sorumlular hakkında yasal gereği yapılacak. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

kinama-vasip-sahin.jpg

Özgür Özel: "Yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de olaya tepkisini koydu. Yetkilileri göreve davet eden Özgür Özel, "Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum." dedi.

kinama-ozgur-ozel.jpg

"Saldırının hiçbir gerekçesi ve bahanesi olamaz"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırının hiçbir gerekçesi ve bahanesi olamaz. Bu olaya karışan herkes bir an önce cezalandırılmalıdır. Hakem Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

kinama-muharrem-ince.jpg

"Sporda da tuz koktu"

TİP Genel Merkezi ise saldırının Türk futbolunun kara ilişkilerinin göstergesi olduğunu savunarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu akşam Süper Lig’de Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan müsabakanın sonunda, Ankaragücü Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi, 22 ve 23. dönem milletvekili Faruk Koca ve beraberindekiler, müsabaka hakemi Halil Umut Meler’i darp etti. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

2032 yılında UEFA tarafından düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan ülkemizde bugün futbol, zenginlerin her gün daha da zengin olduğu bahis skandallarıyla ve çetecilikle kol kola yürüyen bir düzende çürümeye devam ediyor.

Saray Rejimi futbola karışan bu çeteciliğe, her gün karşımıza çıkan onlarca skandala yol verirken; onun güdümündeki Türkiye Futbol Federasyonu, 2022 yılında Faruk Koca’ya Fair-Play ödülü vermişti.

20 yıllık AKP iktidarında her alanda olduğu gibi, sporda da tuz koktu! AKP düzenine yakışan bu görüntülerden utanç duyuyor, sporun getirildiği bu çürümeyle de mücadele edeceğimizi duyuruyoruz." (Kısa Dalga)

kinama-tip.jpg

Spor