Skandal sansür iddiası: Yolsuzluk raporlarının Sayıştay sistemine girişine engel

Skandal sansür iddiası: Yolsuzluk raporlarının Sayıştay sistemine girişine engel
Devlet kurumlarındaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri yaptıkları denetimlerle ortaya çıkaran müfettişlerin raporlarının Sayıştay sistemine girilmesi engellendi.

Üniversite, belediyeler, askeriye, bakanlıklar gibi kamu kurumlarında yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri yaptıkları denetimlerle ortaya çıkaran müfettişlerin hazırladıkları raporların Sayıştay sistemine girilmesinin engellendiği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre eski CHP milletvekili Haluk Pekşen, uygulamanın yolsuzlukları örtmek ve müfettişleri susturmak olduğunu belirterek “Kamu adına bir otorite kalmamış olacak. Fiili olarak Sayıştay’ın kapısına yolsuzluk düzeni kilidi vurulmuş demektir” dedi.

Pekşen, “Müfettişler hazırladıkları raporları daha önce otomatik olarak kendileri sisteme girebiliyordu. Müfettişlerin özellikle yolsuzluk ve usulsüzlük tespiti yaptıkları raporlarını bilgisayar kayıtlarına girilmesine izin verilmiyor. Sayıştay müfettişinin yolsuzlukları resmileştirilmesi artık mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Müfettişlerin bazılarının baskılar sonrası emekliye ayrıldığını da ifade eden Pekşen, “Müfettişlerin sadece elleri kolları bağlanmış olduğu gibi olağanüstü baskılar da oluşmuş olacak" dedi.

HABERİN TAMAMI

Gündem