SMA'lı Arya için hedefe ulaşıldı; Eliz için zamanla yarış

SMA'lı Arya için hedefe ulaşıldı; Eliz için zamanla yarış
Isparta'da SMA hastası altı aylık bebek için 34 milyon lira toplayan aile, Almanya'ya gidecekleri günü beklemeyi başladı. Samsun'daki bağış toplantısında ise hedef için 4 milyon lira kaldı.

Isparta'da yaşayan Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 tanısı koyulan 6 aylık Hafize Arya Eryılmaz'ın tedavisi için gereken 34 milyon lira, valilik onaylı kampanyayla toplandı.

Kentte 27 Ağustos 2022'de doğan Hafize Arya Eryılmaz'a 25 günlükken hastalık teşhisi kondu. Bunun üzerine, yurt dışındaki tedavide gerekli 34 milyon lira için kampanya başlatıldı.

isparta-sma.jpg
Cennet ve Emin Eryılmaz çifti

Kampanya 72 gün sonra paranın toplanmasıyla son buldu. Eryılmaz çifti tedavi için Almanya'daki hastaneye başvuru yaptı. Aile, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Almanya'ya gidecekleri günü beklemeye başladı.

Eliz için zamanla yarış

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya'daki evi hasar görünce Samsun’a yerleşmek zorunda kalan Polat ailesi, SMA TİP-1 hastası 19 aylık kızları Eliz Lina için başlatılan kampanyayı burada sürdürüyor.

Valilik izninin bitmesine 20 gün kaldığını belirten 36 yaşındaki baba Oktay Polat, "Kampanyanın tamamlanması için 34 milyon TL toplanması gerekiyor. Biz bunun 30 milyon TL’sini topladık. İkinci valilik izni için yapılan başvurular zamanı uzatacaktır. Bizim kaybedecek bir zamanımız kalmadı” dedi.

malatya-sma.jpg

4 milyon TL daha toplanması halinde Eliz Lina, Almanya’da tedavi görebilecek. İlk kampanya için Malatya'da valilik izni verilmişti.

Anne Gizem Polat, ilacın çocuk 2 yaşına girmeden alınması gerektiğini belirterek "Doktorlarımızın bize vermiş olduğu oranlar yüzde 95 ile 98 arasında. Biz bu yürüme olasılığını kaybetmek istemiyoruz. Eğer bitiremezsek Eliz 2 yaşına girdiğinde ilacını almamış olacak" dedi. (DHA)

Gündem