Sohbet robotu ChatGPT, bir hafta içinde 1 milyondan fazla insana ulaştı

Sohbet robotu ChatGPT, bir hafta içinde 1 milyondan fazla insana ulaştı
ChatGPT 30 Kasım’da, kurucuları arasında Elon Musk’ın da yer aldığı yapay zeka araştırma şirketi OpenAI tarafından kullanıma açıldı, 5 Aralık’ta ise 1 milyondan fazla kişiye ulaştı.

ChatGPT adlı yeni bir sohbet robotu, dünyanın dört bir yanından insanların ilgisini çekerek bir hafta içinde bir milyon kullanıcı sayısını aşmayı başardı. Şirketin kendisi de ChatGPT’nin sorulara yanlış yanıtlar verebileceğini veya yanıtlarının önyargılı olabileceğini belirtti. Robotun adının sonundaki GPT, İngilizce Generative Pre-Trained Transformer’ın (Üretici Önceden Eğitilmiş Dönüştürücü) kısaltması.

Robotun bu versiyonu da insanlar tarafından önceden eğitildikten sonra kamuoyuna açılmıştı. OpenAI’ın yönetiminde artık yer almayan Elon Musk, sistemin sohbet etmeyi öğrenmek için Twitter verilerini de kullandığını söyledi.

ChatGPT nedir?


BBC Türkçe'nin haberine göre projeyi yürüten araştırmacılar, sohbet formatının kullanıcılara ek sorular sorma imkanı, yapay zekaya ise yaptığı hataları kabul etme, sorunun içinde kendisine iletilen yanlış bilgileri düzeltme ve uygunsuz talepleri reddetme fırsatı sağladığını belirtiyor.

OpenAI, “ChatGPT makul gözükebilen fakat anlamsız veya yanlış yanıtlar da verebilir” uyarısında bulunuyor.


ChatGPT’nin sorulara yanıt vermedeki yeteneği, Google’ın yerini alma ihtimalini gündeme getirdi. Bazılarıysa gazetecilerin işinin tehlike altında olup olmadığını sordu.

Tow Dijital Gazetecilik Merkezi’nden Emily Bell, bu tip robotların okurları “saçmalıklara inandırma riskine” dikkat çekti: “ChatGPT yapay zeka ve gazetecilik konusundaki en büyük korkumu doğru çıkardı: Gerçek gazeteciler işlerinden olmayacak fakat kötü aktörler bu ve benzeri araçları kullanıp insanları yanlış yönlendirmek ve gerçeği bozmak için dev miktarlarda yanlış bilgiyi otomatik bir şekilde üretebilir.”

Teknoloji