ŞOK marketten 'zam yapmama' kararı

ŞOK marketten 'zam yapmama' kararı
Hükümetin hedef aldığı 'üç harfli' zincir marketler arasında bulunan Şok, ocak ayı boyunca fiyatı sabit tutma kararı aldı.

ŞOK market; pirinç, makarna, bakliyat, un, çay-kahve ve şeker gibi temel ihtiyaç ürünlerinde bir ay boyunca sabit fiyat uygulamasına geçti.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, küresel dalgalanmaların da etkisiyle hem üreticiler hem perakendeciler hem de tüketiciler açısından, maliyetlerin ve dolayısıyla fiyatların yükseldiği zorlu bir yılın geride kaldığını ifade etti.

Demirel, 'ekonomi ve müşterilerin bütçesine katkı vermek üzere' ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatları sabitleme kararı aldıklarını dile getirdi.

Market yöneticisi şunları kaydetti: "Her zaman uyguladığımız düşük fiyat politikamızı bu defa ocak ayı boyunca sabitleyerek müşterilerimize yönelik hoş bir sürpriz yaptık. Yani belirlenen 1000 ürünün maliyetleri artsa da fiyatları ay sonuna kadar sabit kalacak.”

ŞOK'un kararı, Demirel dahil market zincirlerinin yöneticilerinin Ticaret Bakanı Mehmet Muş'la görüşmesinin ardından geldi. Toplantıda etiket fiyatlarıyla ilgili uyarıda bulunulmuştu. (Kısa Dalga)

Ekonomi