Sokak satıcılarının yaptığı gibi pilav lezzetli oluyor! 1 kepçe içine ekleyin: Yiyen tabak tabak istiyor

Sokak satıcılarının yaptığı gibi pilav lezzetli oluyor! 1 kepçe içine ekleyin: Yiyen tabak tabak istiyor
Sokak satıcılarının yaptığı gibi pirinç pilavı yapmak zor değil! Bu yöntemle yapılan pilav çok daha lezzetli oluyor

Pirinç pilavı yapmak sokak satıcılarının ustalıkla yaptığı bir sanat gibi gözükebilir, ancak aslında bu lezzetli yemeği evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle haşladığınız tavuğun suyunu kullanarak yapılan pirinç pilavı, çok daha lezzetli bir sonuç ortaya çıkarır.

Pirinç pilavı yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir püf nokta, haşladığınız tavuğun suyundan pilav pişirme aşamasında 1 kepçe eklemektir. Bu sayede pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuk suyu, pirinç pilavına derin bir lezzet katar ve pilavın daha doyurucu olmasını sağlar.

Ayrıca pirinç pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken başka püf noktalar da bulunmaktadır. Örneğin pirinci yıkamak, pirincin üzerindeki fazla nişastayı temizleyerek pilavın daha gevrek olmasını sağlar. Ayrıca pirinci yağda hafifçe kavurmak da pilavın lezzetini artırır.

Tavuk suyu eklemek ve diğer püf noktaları uygulayarak, evde kolaylıkla lezzetli bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bu yöntemle yapılan pirinç pilavı, misafirlerinizi ve ailenizi memnun edecek lezzette olacaktır.

maxresdefault-002.jpg

PİRİNÇ PİLAVI TANE TANE OLMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Cumhuriyet'in aktardığı bilgilere göre; Pilav yaparken pirinç seçimine dikkat etmek gerekmektedir. Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekiyor.

Pilav yapımı için en uygun pirinç, aşçılara göre baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırmak pilavınızın lapa olmasını önleyecektir. Bu yüzden pilav yapmadan evvel yarım saat kadar pirincinizi sıcak suda bekletmeniz gerekmektedir. Bir çok aşçı ise bir gece önceden bekletmektedir.

Pirinç pilavının kıvamının güzel olmasının bir diğer sırrı da pirinci bol suyla güzelce yıkamaktır. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri bir süzgece alıp, akan suyun altında iyice yıkamanız gerekiyor. Böylece kalan nişastası güzelce arınacak ve pilavınızın tel tel olması da kolaylaşmış olacaktır.

Yaşam