Sokaktaki yurttaş, muhalefetin adayını açıklamamasına ne diyor?

Sokaktaki yurttaş, muhalefetin adayını açıklamamasına ne diyor?
Sokaktaki yurttaş altılı masanın adayını henüz açıklamamasına nasıl bakıyor? Altılı masa, cumhurbaşkanı adayını açıklamakta geç mi kaldı yoksa zamanında mı hareket ediyor?

Türkiye’nin gündemi 2023 yılında cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi olacak. AKP ve MHP’nin yer aldığı Cumhur ittifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olacağını açıklamıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu altılı masa henüz adayını açıklamadı. Ağırlık olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı geçse de masa henüz kararını vermiş değil.

Peki yurttaşlar bu konuda ne düşünüyor? Altılı masa, cumhurbaşkanı adayını açıklamakta geç mi kaldı yoksa zamanında mı hareket ediyor?

En geç 18 Haziran’da bir cumhurbaşkanlığı seçimi bizleri bekliyor. AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın adayı her ne kadar hukuki olup olmaması tartışmalı olmasına rağmen Erdoğan gibi görünürken CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DP’den oluşan altılı masa olarak da bilinen Millet İttifakı’nın adayı ise henüz belli değil.

Bu soruların cevabını almak için Ankara sokaklarına indik. Ankara’da bazı yurttaşlar altılı masanın adayının açıklamamasını olumsuz görürken bazı yurttaşlar ise bunu olumlu bir hamle olarak görüyor.

Olumsuz görenler ve 6’lı masanın adayı açıklamada çok geç kalındığını düşünenler en azından bir aday açıklansaydı insanların etrafında toplanmasına neden olabilirdi görüşünde. Adayın hala açıklanmamasına destek verenler ise AKP ve Erdoğan’ın baskısına rağmen Millet İttifakı’nın oyuna gelmediği kanaatinde.

Öte yandan bu yönde düşünen yurttaşlar adayın açıklanmayıp erken yıpranmasının da önüne geçildiği görüşünde. Bazı yurttaşlar ise Millet İttifakı adayının hiç önemli olmadığını, önemli olanın hangi aday olursa olsun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilmesinin olduğunu söylüyor.

Yurttaşın görüşleri şöyle:

Özel Haber