SOL Parti adayından boğma rakı tesisi vaadi

SOL Parti adayından boğma rakı tesisi vaadi
SOL Parti Defne Belediye Başkan Adayı Serbay Mansuroğlu, ilçede boğma rakı tesisi kurma vaadinde bulundu ve "Tesisler kurabiliriz. Boğma rakı tesisi bunlardan biri, sebze hali, hayvan pazarı, mezarlık, bir ilçeyi ilçe yapan ne varsa şu an burada eksik durumda" dedi.

SOL Parti, Hatay Defne Belediye başkan adayı olarak Gazeteci Serbay Mansuroğlu'nu gösterdi. "Depremzedeler yalnız değil sosyalistler var" diyen Mansuroğlu, vaatlerini açıkladı.

"Çözüm için atacağımız adımlar var"

Eğitimden sağlığa ve ekonomiye kadar Defne'de sorunlar yumağı olduğunu belirten Mansuroğlu, "Her mahalleye gittiğimizde başka bir sorunla karşılaşıyoruz. Türkiye devrimci hareketinin 50 yıllık mirası var. Bu kentin cumhuriyetçi, aydınlanmacı birikimi var. Bu birikimle ortaya koyduğumuz hedeflerimiz var. Çözüm için atacağımız adımlar var" dedi.

10 vaat

BirGün'de yer alan habere göre Defne’yi ayağa kaldırmak için 10 adım tespit ettiklerini açıklayan Mansuroğlu bunları şöyle sıraladı:

Barınmayla ilgili sorunlar bir yapı kooperatifi kurularak çözülebilir.

• Defne’nin tüm yolları delik deşik durumda. Eğer Karayolları Genel Müdürlüğü altyapı sorununu çözmezse belediyeyi biz aldığımızda iş makineleriyle gider biz yaparız.

• Çiftçilerin sorunlarını küçük üreticilere destek olarak çözeceğiz. Daha belediyeyi almadan Hatay Dayanışma Kooperatifi’ni kurduk. Küçük üreticiler sistem dışına itilirse gıda krizi yaşarız. Her mahalleye bir üretici pazarı, yerel köylü pazarı kurmamız mümkün.

• Küçük üreticilerin üreteceği ürünlerle okullarda ücretsiz öğle yemekleri dağıtabiliriz. Tesisler kurabiliriz. Boğma rakı tesisi bunlardan biri, sebze hali, hayvan pazarı, mezarlık, bir ilçeyi ilçe yapan ne varsa şu an burada eksik durumda.

• Kamucu anlayışla belediyeyi yönettiğimizde üniversiteden mezun olan gençleri ve kadınları istihdam etmek istiyoruz.

• Deprem bölgesindeki insanları psikososyal desteğe ulaştırmak çok önemli. Belediye buna öncülük edebilir.

(Kısa Dalga)

Politika