Pandemide kongre serbest, stant yasak!

Pandemide kongre serbest, stant yasak!
SOL Parti, “AKP’yi Sol’la kurtul” kampanyası için stant açmalarına pandemi nedeniyle izin verilmediğini duyurdu.


SOL Parti, koronavirüs pandemisine rağmen AKP'nin lebalep kongre yaptığını, kendilerinin başlattığı “AKP’yi Sol’la kurtul” kampanyasına için ise Keçiören’in çeşitli noktalarında stant açmasına izin verilmediğini duyurdu. SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Murat Güzel, “Her defasında siyaset yapma hakkımıza doğrudan müdahale ile karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

SOL Parti, “AKP’yi Sol’la kurtul” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında çeşitli yerlerde stant açmak istedi. SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü de Keçiören Kaymakamlığı’na stant açmak için başvurdu. Kaymakamlık, SOL Parti’nin pandemiyi gerekçe göstererek ilçenin çeşitli noktalarında stant açmasına izin vermedi. Kaymakamlık partiye yaptığı tebliğde “Vatandaşlarımızın toplu olarak katılacağı bu tür etkinliklerin toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararlar da göz önünde bulundurularak söz konusu etkinliğin dilekçede belirtilen adreslerde yapılmasının uygun olmayacağı, etkinliği SOL Parti Keçiören İlçe binası önünde makul saatler içerisinde yaya trafiğini engellemeyecek şekilde ve pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak, yapılması uygun görülmüştür” denildi.

Zorluk çıkarılıyor

SOL Parti Ankara İl Temsilcisi Mert Ünal,  AKP’nin pandemiye rağmen yaptığı kongrelerden övündüğünü hatırlatarak, “Aylardır Ankara’da siyasi faaliyetleri sürdürmek adına başvurularımıza pandemi gerekçesi gösterilerek izin verilmiyor. Astığımız pankartlara, açtığımız stantlara para cezası kesiliyor. AKP iktidarı aslında pandemi koşullarını bile muhalefeti bastırmak üzerine kullanmaktan başka bir şey yapmıyor. Kapalı salonlarda tıklım tıklım görüldükleri kongrelere rağmen ona muhalefet yapmak isteyen insanları çeşitlik zorluklarla bastırmak istiyor” diye konuştu.  

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Murat Güzel ise siyaset yapma haklarına doğrudan müdahale edildiğini vurgulayarak, “Yasal yollar denediğimizde iktidar partisine gösterilen müsamaha bize maalesef gösterilmiyor. Yaptığımız yasal başvurular reddediliyor. Her defasında siyaset yapma hakkımıza doğrudan müdahale ile karşı karşıya kalıyoruz. Toplumsal muhalefeti engellemeye çalışan iktidar yanılıyor, bunu görmeleri için çok beklemeyecek” dedi.  

(ANKA)



Gündem