SOL Parti, Balıkesir'de yürüyüş düzenledi: Bu düzen değişecek

SOL Parti, Balıkesir'de yürüyüş düzenledi: Bu düzen değişecek
SOL Parti, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Halk Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “SOL partiye verilecek her oy bu ülkenin aydınlık, güneşli yarınlarını kurma mücadelesini büyütecektir” dedi.

SOL Parti, Balıkesir Burhaniye’de 'Yetti Gönderelim' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan SOL Parti Balıkesir İl Başkanı Cengiz Özipek, hiçbir baskı ve zulme karşı yılmayacaklarını ve her türlü zulme karşı mücadele edeceklerini söyledi.

'Köklü kurumlar enkaz altında kaldı'

SOL Parti Burhaniye İlçe Başkanı Ertuğrul Yüzer, “Depremlerle gördük devlet çöktü, Kızılay çöktü. Köklü kurumlar bu iktidarda enkaz altında kaldı. Memleketi yeniden dayanışmayla kuracağız” dedi.

İnşaat işçisi Yakup Civelek, “Savunulan düzen milyonların açlık sınırı, yoksulluk sınırı altında yaşamasına sebep oluyor. Bu düzen değişecek. Kurmuş olduğunuz bu düzeni mutlaka yıkacağız” ifadelerini kullandı.

SOL Feminist Hareket adına konuşan Süheyla Okur ise şunları dile getirdi:

“Kadınların, çocukların nafakasına el uzatanlara karşı mücadelemiz sürecek. Biz kalacağız, siz gideceksiniz. Öfkemizle, isyanımızla biz kadınlar buradayız. Bir kez asıl felaket olan AKP iktidarına sesleniyoruz. Bizler dayanışmamızla yaralarımızı sardık. Hiçbir kadın yalnız yürümeyecek, hiçbir çocuk yalnız büyümeyecek.”

BirGün'den Berkay Sağol'un takip ettiği mitingde, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet tarihinin 5'te 1'i bu kötülük iktidarı döneminde geçti. Cumhuriyet tarihinin en talancı, en özelleştirmeci, siyasal İslamcı, en kötü iktidarı olmakla birlikte, en kadın, genç, emekçi, doğa düşmanı, aydınlık düşmanı, Cumhuriyet düşmanı felaket iktidarıyla karşı karşıyayız. Bunlar öyle utanmazlar ki depremde halkımız enkaz altındayken dalga geçen, selde ölenleri toprağın suya kavuşmasıyla önemsizleştirdiler. Bunlar öyle utanmazlar ki kendileri çizmeleri çekerken çocukları yanlarında çıplak ayaklıyken poz veriyorlar. Bunların yaptıkları kötülükler saymakla bitmez.”

Milletvekili adayları tanıtıldı

Konuşmaların ardından SOL Parti Balıkesir Milletvekilli adayları tanıtıldı. Milletvekili adaylarının isimleri şu şekilde açıklandı:

“Ramazan Çeliker, Gülay Bozkurt, Ayhan Bayburt, Ali Kocaman, Kıymet Nesrin Seçer, Nazmi Arif Çakaloz, Nejdet Eren, Sevtap Oran, Orhan Cerav” (Kısa Dalga)

Politika