SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer: 'Tek adam rejimini yenmek için tek adayla birleşelim'

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer: 'Tek adam rejimini yenmek için tek adayla birleşelim'
SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, “Tek adam rejimini yenmek için tek aday etrafında mücadeleyi büyüteceğimize, seçimlere giderken ortaya çıkan her türlü sorunda tüm muhalefet kesimleriyle birlikte faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğimizi açıklıyoruz” açıklamasında bulundu.

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Başer, dün Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda partililere hitap etti. Başer, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanları seçimlerini işaret ederek “Tek adam rejimini yenmek için tek aday etrafında mücadeleyi büyüteceğimize, seçimlere giderken ortaya çıkan her türlü sorunda tüm muhalefet kesimleriyle birlikte faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğimizi açıklıyoruz" dedi.

'Bu iktidardan kurtulacağız'

Başer'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bu irade, kötülük iktidarını gönderecek iradedir. Bu irade, yeni bir ülkeyi kurma iradesidir. 21 yıl oldu. AKP seçimi kazandığında doğan çocuklar şu anda 21 yaşında. Bu seçimlerde SOL Parti’ye verilecek her oy, bu ülkenin aydınlık, ilerici, eşit, laik kuruluşu için verilecektir. Bu iktidardan kurtulacağız."

"Cumhuriyet’in tarihinin en önemli seçimi bu, bir referandum olacak"

"Bizim tarihimiz, direnişimiz var. Bu ülkeyi bir avuç sömürücüye bırakmayacağız. Emperyalistlere bırakmayacağız. ‘Bu seçimler çok kritik’ dedik, SOL Parti olarak. İki yıldır il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle şunu söylüyoruz; Cumhuriyet’in tarihinin en önemli seçimi bu, bir referandum olacak. Tüm siyasi partilere, tüm demokratik kitle örgütlerine dedi ki ‘Sorumlu davranın. Hiçbir koltuk hesabına, hiçbir milletvekili hesabına, hiçbir kişisel hesaba katılmayın. Ülkenin geleceğidir asıl olan."

'Tek adayla birleşelim'

"Tek adam rejimini yenmek için, halkın taleplerinin karşılayıcısı olan tek adayla birleşelim. Bu karanlık iktidarı tarihin çöplüğüne gönderelim’. Tek adam rejimini yenmek için tek aday etrafında mücadeleyi büyüteceğimize, seçimlere giderken ortaya çıkan her türlü sorunda tüm muhalefet kesimleriyle birlikte faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğimizi buradan açıklıyoruz.” (ANKA)

Politika