Sol Parti'den "HDP ve TİP'le üçlü ittifak" iddiasına yalanlama

Sol Parti'den "HDP ve TİP'le üçlü ittifak" iddiasına yalanlama
"Üçüncü ittifak solda” haberlerinin ardından açıklamada bulunan SOL Parti Başkanlar Kurulu Önder İşleyen, söz konusu haberin kendilerine sorulmadan yapıldığını vurgulayarak iddiaları yalanladı.

“HDP, TİP ve Sol Parti üçüncü ittifakı kuruyor” haberlerinin ardından açıklama yapan Önder İşleyen, konu hakkında bilgilerinin bulunmadığını belirterek, “Biz de SOL Parti’nin bir üçüncü ittifak çalışması içinde olduğunu Cumhuriyet gazetesindeki bir haberden öğrendik” dedi.

BirGün'deki habere göre İşleyen şunları söyledi: “Ülkenin çok ağır sorunlarla karşı karşıya olduğu böyle bir dönemde muhalefet güçlerinin ortak mücadelesine ihtiyaç olduğunun açık” olduğunu söyleyen Önder İşleyen, “Ülkemizi bu krizden çıkarma, tek adam rejimine son verme sorumluluğu hepimizin olmalı. Bunun yerine küçük hesaplar peşinde koşulmasını doğru bulmuyoruz."

İşleyen, Sol Parti’nin Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ile birlikte yürüttüğü görüşmelere ilişkin de şunları söyledi:

“Biz, tüm muhalefet güçleriyle dayanışma içinde olmakla birlikte sosyalist güçler arasındaki özel bir ilişkiye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda EMEP’le TKP ile ve TKH ile yürüttüğümüz görüşmeler devam ediyor. Ülkenin içine sürüklendiği bu karanlıktan çıkış için topluma dayatılan bir sağ seçeneğin reddedilmesi son derece önemlidir. Sosyalist solu gerici restorasyon projesine eklemek üzere, araya milletvekili olma önerileri de eklenerek yürütülen sol dizayn etme çabaları karşısında sosyalist solun güçlenmesi ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir."

Cumhuriyet'teki haberde "HDP, TİP ve Sol Parti üçüncü ittifakı kuruyor. Milletvekili seçimlerinde ayrı hareket etmeyi planlayan üçüncü ittifakın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin belirleyeceği ortak adayı desteklemesi öngörülüyor" bilgisi yer alıyordu.

Gündem