SOL Parti’den ‘sosyalist blok’ çağrısı

SOL Parti’den ‘sosyalist blok’ çağrısı
Bazı kentlerde seçime kendi amblemiyle girmek isteyen Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) ‘Sosyalist Güç Birliği’ bileşenlerinden SOL Parti’den çağrı geldi.

SOL Parti Parti Meclisi, yayınladığı sonuç bildirgesinde “tüm sosyalist parti ve hareketlere parlamento seçimlerinde sosyalist bir blok oluşturma” çağrısı yaptı. SOL Parti, aynı zamanda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden olan TİP’in önerisine benzer bir öneri dile getirdi.

Diken’de yer alan habere göre, sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı:

“SOL Parti olarak, Sosyalist Güç Birliği ile birlikte tüm sosyalist parti ve hareketleri parlamento seçimlerinde sosyalist bir blok oluşturmaya çağırıyoruz. Seçimlere katılma hakkı olan tüm partilerin kendi adı ve amblemiyle yer alacağı, katılma hakkı olmayan partilerin de kendi belirleyecekleri biçimde parçası olacakları sosyalist bir bloku hep birlikte oluşturalım. Laiklik, kamuculuk, emperyalist politikalara karşıtlık, barış ve demokrasi temelinde Türkiye’nin devrimci demokratik dönüşümü için omuz omuza verelim. Bu seçimde yarının kurucusu olacak bir iz bırakmak için BİRLEŞELİM!”

SOL Parti’nin önerisi, TİP’in talebiyle örtüşüyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden olan TİP’liler, bazı illerde TİP veya ittifakın diğer bileşeni EMEP’in amblemiyle seçime girilmesi gerektiğini belirtiyor.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, daha önce yaptığı açıklamada şöyle demişti: “Örneğin birçok kentte, HDP’nin seslendiği kesimler, TİP’in ve EMEP’in seslendiği kesimler farklılık gösterebiliyor. Biz işte tam bu noktada, herkesin oyunu toparlayabilecek şekilde farklı partilerin amblemlerini ve listelerini de ortaya koyarak seçime girmek gibi bir taktik geliştirebilirsek, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oy potansiyeli de o kadar genişler. Tüm partilerin amblemleriyle seçime girmesi, kimi illerde çok çeşitli kesimlerin ittifakın destekçisi haline gelmesini sağlar. Bunu muazzam bir olanak olarak görüyoruz.” (Kısa Dalga)

Politika