Somalili kız öğrenci yurdun terasından "düşüp" öldü

Somalili kız öğrenci yurdun terasından "düşüp" öldü
Sarıyer’de özel bir yurtta kalan Somali uyruklu öğrenci terastan “düşerek” yaşamını yitirdi. Olaydan sonra bazı öğrencilerin valizlerini alarak yurttan ayrıldığı öğrenildi

Somali uyruklu kız öğrenci, İstanbul Sarıyer’de kaldığı yurdun terasından “düşerek” yaşamını yitirdi. Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü belirlenen öğrencinin cansız bedeni bulunduktan sonra bazı öğrenciler ifadelerinin alınması için Emniyet’e götürüldü, bazı öğrencilerin de olaydan sonra valizlerini alarak yurttan ayrıldıkları öğrenildi.

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’ndeki 6 katlı özel yurtta barınan Somali uyruklu Maha İbrahim Omar isimli kız öğrencinin cansız bedeni sabah saat 07:00 sıralarında yurdun çevresindeki demir parmaklıklarda asılı olarak görüldü. Çevredekilerin durumu polise bildirmeleri üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık görevlileri geldi. Demir parmaklıklar kesilerek olay yerinden kaldırılan kız öğrencinin cesedi, otopsi incelemesi yapılmak için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

SORULARA YANIT ARANIYOR

somali5-001.jpg

Olayın oluş şekline ilişkin net bir bilgiye henüz ulaşılamazken öncelikle, "genç kızın saat 07:00 sıralarında fark edilen cesedinin ne kadar zamandır parmaklıklarda asılı olduğu", "kendiliğinden düşmesi durumunda bu parmaklıklara ulaşıp ulaşamayacağı" gibi sorulara yanıt aranıyor. Aynı şekilde genç kızın yere düşmeden önce terasta dış kısımda mı, yoksa çatı katında mı olduğu da ilk yanıtı aranan sorular arasında. (DHA-Kısa Dalga)

Gündem