Son anket açıklandı: AKP yüzde 32.9, CHP yüzde 28.7

Son anket açıklandı: AKP yüzde 32.9, CHP yüzde 28.7
Aksoy Araştırma, son kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı: AKP yüzde 32.9, CHP yüzde 28.7, İYİ Parti yüzde 13.9, HDP yüzde 11, MHP yüzde 3.7 oy alıyor.

Seçim yaklaşırken kamuoyu araştırma şirketleri de son verileri paylaşıyor. Aksoy Araştırma, 24 - 29 Kasım tarihleri arasında yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemli Türkiye Monitörü araştırmasının sonuçlarını açıkladı: AKP yüzde 32.9, CHP yüzde 28.7, İYİ Parti yüzde 13.9, HDP yüzde 11, MHP yüzde 3.7 oy alıyor.

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı (SODEV) ve AKSOY Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy, Cumhuriyet'te yayımlanan yazısında şu yorumu yaptı. sonuçlara ilişkin şu yorumu yahtı:

"AKP’nin hamleleri bir miktar işine yarıyor. Ama bu yarama hali geçtiğimiz aya göre yüzde 1,2 bir artış ile sınırlı. Muhalif blokta bulunan CHP, İyi Parti ve HDP’den bir kopma yok. AKP daha çok son yıllarda kurulan partilerden oy koparıyor.

Hamlelerin ardından ortaya çıkan sınırlı oy artışı için iki farklı görüş ortaya atabiliriz.

Birincisi “AKP ülkenin içinde bulunduğu bu garabete rağmen oyunu artırıyor, muhalefet ise yeni sayılabilecek partiler üzerinden olsa da oy kaybediyor. Bu yeterince büyük bir sorun.”

İkincisi ise "250 bin konut vaadine, borç faizlerinin silinmesine, vergi indirimlerine, devasa yatırımla yerli otomobilin banttan indirilmesine rağmen son iki ay içerisinde oyunu toplamda sadece yüzde 3,2 artabildi.”

Açıkçası ben ikinci görüşe daha yakınım. Üstelik bu sınırlı oy artışının arkasında mevsimlik istihdam artışı, döviz girişi vb. olumlu etkilerin olduğu yaz iyimserliği de var. Önümüz kış. İktidar için ise kara kış."

Politika