Son anket: Partilerin oy oranlarında son durum

Son anket: Partilerin oy oranlarında son durum
MAK araştırma şirketi, Türkiye Gündemi Araştırması'nın kasım ayı sonuçlarını yayınladı. Araştırma kapsamında 64 kentte 57 milyon seçmenin on binde birine denk gelecek şekilde 5 bin 750 kişiyle yüz yüze görüşüldü.

Buna göre kararsızlar dağıtılmadan AKP yüzde 32,3, CHP yüzde 24,4, İYİ Parti yüzde 15,5, HDP yüzde 7,5, MHP ise yüzde 6,5 çıktı. Zafer Partisi yüzde 1,1, DEVA Partisi yüzde 2,4, Gelecek Partisi ise yüzde 1,2 çıktı. Bağımsız Türkiye Partisi de yüzde 1,1 ölçüldü. Kararsızlar ise yüzde 4 çıktı.

ERDOĞAN'A KARŞI 'BELİRSİZ ADAY' KAZANIYOR

Ankette, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olacağı anımsatılarak "Bugün itibariyle Erdoğan'a ve rakibine oy verme davranışınız nasıl olur?" diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 44'ü Erdoğan'ın rakibine oy verecek. Yüzde 36'lık kesim de Erdoğan'ı tercih ediyor. 100 kişinin altısı ise kararsız.

"Oyumu Erdoğan'ın rakibine bağlı olarak Erdoğan'a da verebilirim rakibine de verebilirim, farklı birine de verebilirim" diyenlerin oranı ise yüzde 14.

HANGİ İTTİFAK ÖNDE?

Gelecek seçimde Cumhur İttifakı'nın adayını seçeceklerin oranı yüzde 40 çıkarken, Millet İttifakı'nın adayı yüzde 41 çıktı. Yüzde 4'lük kesim oy tercihini adaya göre belirleyecek. Kararsızlar yüzde 4. İttifak dışı aday seçenlerin oranı ise yüzde 11. (Kısa Dalga)

Politika