Son ankette gençlerin siyasi tercihi ortaya çıktı

Son ankette gençlerin siyasi tercihi ortaya çıktı
22-27 Aralık tarihleri arasında 1550 kişi ile yapılan çalışmada Z kuşağı temsilcilerine "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Normal tarihi 18 Haziran olan seçimlerin öne alınması konusunda işaretler artıyor. BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın aktardığına göre AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, seçimlerin 9 Nisan’dan sonra, 18 Haziran’dan önceki bir tarihte yapılmasına dönük alternatif senaryolar ele alındı.

30 Nisan, 7 Mayıs tarihleri de değerlendirildi. MYK’de kesin karar alınmamakla birlikte ağırlıklı görüş, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması yönünde oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, yılbaşından birkaç gün önce yaptığı görüşmede de seçimlerin öne alınması konusunda uzlaştığı kulislere yansımıştı. MHP lideri Bahçeli de geçen gün ilk kez "erken seçimden" söz ederek "Hazırız" demişti. Türkiye, seçime doğru giderken kamuoyu araştırma şirketleri de peş peşe anketler açıklıyor.


Son olarak ORC Araştırma, Z kuşağı olarak bilinen 2000 yılı ve sonrasında doğanlar arasında bir anket gerçekleştirdi.


* 22-27 Aralık tarihleri arasında 1550 kişi ile yapılan çalışmada Z kuşağı temsilcilerine "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Anketten yüzde 21.7 ile CHP birinci çıktı. İkinci sırasında yüzde 17.4 ile İYİ Parti yer aldı. Üçüncü sırasında ise yüzde 13.9 ile AKP yer aldı. Dördüncü sırada bulunan MHP yüzde 7.4 oy alırken... HDP yüzde 5.5 çıkarken, Mustafa Sarıgül'ün kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin oy oranının yüzde 5,3 olduğu görülürken, Ümit Özdağ'ın liderliğindeki Zafer Partisi'nin oy oranı yüzde 3,6 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 15.1 olarak belirlendi.

Z kuşağı anketinde işler değişti: Siyasi partilere yeniden hesap yaptıracak sonuçlar - Resim: 14

Gündem