Son araştırma: Ereksiyon hapları kalp hastalığı riskini azaltıyor

Son araştırma:  Ereksiyon hapları kalp hastalığı riskini azaltıyor
Hakemli bilimsel dergi Science Advances'ta yayımlanan araştırmada halk arasında iktidarsızlık olarak bilinen erektil disfonksiyon ilaçlarının kalp rahatsızlıkları riskini azaltabileceği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin(ABD) Californiya eyaletindeki Huntington Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nden araştırmacılar, halk arasında iktidarsızlık olarak bilinen erektil disfonksiyon ilaçlarının kalp rahatsızlıkları riskini azaltabileceği ortaya koydu. Independent Türkçe'nin haberine göre araştırmacılar, hakemli bilimsel dergi Science Advances'ta yayımlanan araştırmada Fosfodiesteraz-5 İnhibitörleri (PDE-5i) diye bilinen ilaç sınıfının etkilerini ve ulusal sağlık sigorta kurumu Medicare'in 2006'dan 2020'ye kadar toplanan veri tabanındaki kayıtlarını inceledi. Bunun sonucunda PDE-5i ilaçları alan erkeklerde kalp yetmezliği oranının yüzde 17 daha düşük, anjiyoplasti (hastalıklı damarı açmak için yapılan operasyon) ihtiyacının yüzde 15 daha az olduğu belirlendi.

Bulgular göre bu kişiler arasında kalp hastalığıyla ilişkili komplikasyonlardan ölüm oranı da yüzde 39 daha düşüktü.

Açıklamada, araştırmanın "önemli bir dönüm noktasına" işaret ettiği belirtilirken, "PDE-5i ilaçlarının kullanımı ve kalp sağlığı arasındaki ilişki, ABD'de erektil disfonksiyondan mustarip, düşük risk altındaki erkeklerden oluşan büyük bir grupta ilk kez araştırıldı " ifadelerine yer verildi. (Kısa Dalga)

Sağlık