Son araştırma: Erkeklerde cinsel isteksizlik, erken ölüm riskiyle bağlantılı çıktı

Son araştırma:  Erkeklerde cinsel isteksizlik, erken ölüm riskiyle bağlantılı çıktı
Bilim insanları, cinsel isteksizlik yaşadığını belirten erkeklerde kanser ve diğer ölüm nedenlerine bağlı ölüm riskinin çok daha yüksek olduğunu tespit etti.

Japonya'da gerçekleştirilen bir araştırma, cinsel ilgi eksikliğinin 40 yaşından büyük erkekler için bir 'ölüm risk faktörü' olabileceğini ortaya koydu.

Japonya'daki Yamagata Üniversitesi'nce yürütülen araştırmada, 6 yıllık bir süre boyunca her yıl sağlık kontrolü yaptıran 40 yaş ve üzeri 8 bin 558'i erkek, 12 bin 411'i kadın olmak üzere 20 bin 969 kişinin verileri incelendi. Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre araştırmacılar deneklerin cinsel istek seviyelerine ilişkin ilk verilerini ve yıllar sonraki verilerini karşılaştırdı. Bu süre içerisinde deneklerden 503'ü hayatını kaybetti.

Bilim insanları, cinsel isteksizlik yaşadığını belirten erkeklerde kanser ve diğer ölüm nedenlerine bağlı ölüm riskinin çok daha yüksek olduğunu tespit etti. Bu bağlantının, yaş, yüksek tansiyon, diyabet, sigara ve alkol kullanımı, vücut kitle endeksi, eğitim, medeni hal, gülme sıklığı ve psikolojik rahatsızlıklar gibi faktörler incelendiğinde de aynı şekilde mevcut olduğu belirtildi.

Kadınlarda ise cinsel isteksizlik ile ölüm riski arasında ciddi bir bağlantı tespit edilemedi.

Araştırmanın kısıtlı çerçevesine rağmen bilim insanları, Japonya'daki yaşlı nüfus arasında halk sağlığında önemli bir faktör olması gerekçesiyle cinsel istek konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Kanada hükümeti, halk sağlığı çalışmaları kapsamında, cinsel aktiviteyi 'iyi yaşlanma' gündeminin bir parçası olarak desteklemeye başladı. Japonya'daki yaşlılar arasında, sekse ilişkin Batıya oranla daha fazla önyargı var. Bulgularımızın Japonya'da cinselliği savunarak halk sağlığını geliştirmeye yardımcı olacağını umuyoruz."

Sağlık