Afyon'da 6 dakika arayla 2 deprem oldu: Naci Görür'den değerlendirme

Afyon'da 6 dakika arayla 2 deprem oldu: Naci Görür'den değerlendirme
AFAD, Afyon'da altı dakika arayla 4.4 ve 3.5 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremleri değerlendirdi.

Kısa Dalga - Afyonkarahisar bu sabah depremle uyandı. AFAD, Afyon'da 4.4 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Saat 06.24'te kaydedilen deprem 6.99 km derinlikte oldu. Bu depremden sonra AFAD yeni bir açıklama daha yaptı. Saat 6.30'da 3.5 büyüklüğünde ikinci deprem oldu.

Prof. Dr. Görür: 'Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Afyonkarahisar'daki depremleri sosyal medya hesabından değerlendirdi. Görür şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, Afyonkarahisar’da 4,5 deprem oldu. Deprem Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde oldu. Biliyorsunuz bu yapılar normal faylarla çevrili. Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır."

ekran-resmi-2024-07-11-11-50-46.png

Valilik: Olumsuz durum yok

Afyonkarahisar Valiliği, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: "Saat 06.30’da merkez üssü Ataköy Mahallesi olan 4.4 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Vali Yerlikaya: Geçmiş olsun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "Afyonkarahisar’da büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." mesajı paylaştı.

(Haber Merkezi)

ekran-resmi-2024-07-11-06-49-58.png

Ayrıntılar geliyor

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem