Kemal Kılıçdaroğlu salonu terk etti

Kemal Kılıçdaroğlu salonu terk etti
Kemal Kılıçdaroğlu, aracına binerek Kurultay Salonu'ndan ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun sonuçları evden takip edeceği öğrenildi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan seçimi için oy kullanma işlemi saat 23.00'de sona erdi. Yapılan oylama sonucunda Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı. Oylamayı ise Özel önde tamamladı.

Henüz 2. tur oylaması devam ederken Kılıçdaroğlu salonu terk etti. Sözcü TV'den İpek Özbey'in açıklamasına göre Kılıçdaroğlu sonuçları evinden takip edecek.

f-iewtyxeaalzmu.jpeg

2 aday yarışıyor

Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışıyor. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen ise adaylıktan çekildi.

İlk turda salt çoğunluk sağlanamadı

Kurultay’da Genel Başkanlık için 1364 delegenin oy kullandığı ilk tur seçim sonuçlarına göre Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. CHP Tüzüğü’ne göre Genel Başkanlık seçiminde, adayın salt çoğunluğu sağlaması gerekiyor.

En az 684 oy

Kurultayda delege sayısı 1366 olduğu için Genel Başkan seçiminde adayın en az 684 oy alması gerekiyordu. Bu nedenle CHP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için ikinci tur oylaması saat 00.30’da başladı ve 02.30'da sona erecek.

Gündem