Toplantı sona erdi: Türk-İş asgari ücret teklifini açıkladı

Toplantı sona erdi: Türk-İş asgari ücret teklifini açıkladı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısı sona erdi. Türk-İş asgari ücret teklifini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün 3’üncüsü düzenlenen toplantı sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'da başlayan toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri Pervul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının sonunda açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret beklentisini açıkladı.

“Verirlerse imzalarız vermezlerse masaya oturmayız”

Atalay, "Türk-İş'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız." dedi.

"Külliyede hazırlık olduğu söyleniyor, inşallah öyledir"

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Toplantıya girmeden bir değerlendirmek yapmak doğru değil. Bugün netleşecek (rakam). Esas haber, çıkınca olacak. Hem işverenin hem bakanların elini görelim. Elini görürsek biz de kendimiz, dağarcığımızda ne varsa dökeceğiz. Basın mensubu arkadaşlardan bana sürekli bir mesaj geliyor; Külliye'de bir hazırlık olduğunu söylüyorlar, inşallah öyledir. Bir an önce bitsin, biz de işimize gücümüze bakalım. İnsanlar umutla bekliyorlar, inşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız; amacımızı, arzumuz, umudumuz bu yönde” demişti.

Gündem