Soran'daki öğrenci yurdu yangınında 14 kişi yaşamını yitirdi

Soran'daki öğrenci yurdu yangınında 14 kişi yaşamını yitirdi
Erbil’e bağlı Soran ilçesi Cundiyan semtindeki yurt binasında akşam saatlerinde çıkan yangında 14 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı.

Soran Sivil Savunma Sözcüsü, Soran Üniversitesi öğrencileri tarafından yurt olarak kullanılan binada çok sayıda vatandaşın binanın içinde mahsur kaldığını ve kurtarılamadığını söyledi.

14 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı

Soran Sağlık Birimi’nden yapılan açıklamada şu ana kadar aralarında öğrenci ve öğretmenlerin de bulunduğu 14 kişinin yangında yaşamını yitirdiği bildirildi.

Soran Sağlık Birimi Müdürü Kameran Mela Muhammed ise 14 öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiğini, 7'sinin ise yaralandığını belirtti.

Muhammed, ölümlerin çoğunun duman zehirlenmesi nedeniyle yaşandığını kaydetti. Yurtta ölenlerin kimlik bilgilerine dair henüz bir bilgi verilmedi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmadı

Soran Asayişi de, “Şu ana kadar ölenlerden 5’inin Rojavalı, 3’ünün ise Çomanlı olduğu belirlendi. Hayatını kaybedenler arasında Soran ve Erbil nüfusuna kayıtlı olanlar da bulunuyor. Henüz isimleri belli değil." açıklamasında bulundu.

HEDEP'ten açıklama

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) yangına dair X hesabından Kürtçe bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Erbil’in Soran ilçesinde bir konutta dün çıkan yangın nedeniyle 14 öğrenci ve öğretmen yaşamını yitirmiş, 7 öğrenci de yaralanmıştır. Acılarını paylaştığımızı belirtiyoruz. Kürdistan halkının başı sağ olsun. Yaşanan yangında bir güvenlik zafiyeti varsa ortaya çıkartılmalı ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır.” (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem