Soruları yanıtladı... Ahmet Ercan deprem bölgesi İzmir'in ilçeleri hakkında bilgi verdi ve Ankara'yı yorumladı

Soruları yanıtladı...  Ahmet Ercan deprem bölgesi İzmir'in ilçeleri hakkında bilgi verdi ve Ankara'yı yorumladı
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yurttaşların Twitter'dan yaşadığı kente ilişkin sorularına yanıt verdi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra yurttaşların yaşadıkları kentlerin ilişkin zeminlerine ilişkin tedirginleri artarken diri fayın olup olmadığını da merak ediyorlar.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Twitter hesabından gelen sorulara yanıt verdi.

"Hocam hiç Ankara için yorum yazmadınız Sizden bekliyoruz hocam size zahmet" sorusuna Ercan "Ankara’da sorun yok.." yanıtı verdi.

Ahmet Ercan "Bornova yı gezdiniz mi ? Keşke oraları da inceleseniz" sorusuna "Evet" dedi.

"Yapının çoğunda rezonans var derken, tasarımda kullanılan deprem periyodunu bilebilirken yapıların periyodunu nereden biliyorsunuz ? yani gözle muayenede gördüğünüz eklemlere çatlaklara binaen mi söylediniz anlamadım.ilk defa böyle bir cümle duyuyorum hocam." diyen takipçisine "İzmiri belki 20 yıldır ölçüyoruz." şeklinde yanıtladı.

Ercan'ın "Sonunda dönüp dolaşıp İzmir-Bostanlı’ya kardeşlerime geldim. Bir kaç gün buradayım. Karşıyaka Bostanlı çok güzel ancak yer ile yapılar sorunlu. 15 Mart’ta Hatay’a gideceğim. Ancak, Hatay’da tanıdığım yok. O nedenle kendim gezip, akşama döneceğim." mesajına gelen "Hocam merhaba bir çok deprem uzmanına sordum yanıt alamadım olası bir Bingöl depreminden Diyarbakır etkilenir mi çok yıkım olur mu lütfen sorumu cevaplayın hocam sevgiler" yorumuna "Az" yanıtı geldi.

İzmir'le ilgili soruları yanıtlayan Ercan "Hocam MALATYA dan geldik, İzmir Güzelbahçe için durum nedir. yaklaşık 40 yıllık dubleks evlerdeyiz. Geçen yıl olan depremde çatlak vb. olmamış. izmir de deprem bekleniyor denildiği için burada da korkuyoruz." sorusuna "Sorun yok" dedi.

"Hocam saygılar çiğli evka5 zemin ve binaları için ne düşünüyorsunuz" sorusuna da "iyi" yanıtını verirken "Narlıdere ne olacak hocam buraya da bakım bir zahmet" şeklideki soruya "iyi" diye yanıtladı.

Ercan'ın yaptığı "İzmir Bostanlı, Karşıyaka, Mavi Şehir, Çiğli'yi inceleyerek dolaştım, halkla konuştum. Tek konu deprem ile evlerinin etkilenmesi. Sisam depremi yapıları çok yıpranmış. Gediz Çatalağzı bataklığı üzerinde dikili yapıların çoğunda rezonans var. Sarsıntı büyütmeyi 3-4. Önlem." paylaşımına gelen "Hocam Çiğlinin tepe kısımında ki yerleşimler nasıl etkilenir evka 5 teyim kayalık ama" şeklindeki yoruma "iyi" diyerek yanıtladı.

(Kısa Dalga)

Gündem