Sosyal konut projesinin yatırım tutarı belli oldu: Hedef ilk etapta 1 milyondan fazla kişi

Sosyal konut projesinin yatırım tutarı belli oldu: Hedef ilk etapta 1 milyondan fazla kişi
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açıklanması beklenen sosyal konut projesindeki 250 bin konutun, yaklaşık 362 milyar liralık yatırımla inşa edileceği belirtildi. Projenin ilk etabıyla 1 milyondan fazla kişinin konutlara taşınması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarın açıklayacağı sosyal konut projesinin 362 milyar liralık yatırımla hayata geçirileceği, 1.5 trilyon liradan fazla ekonomik hareketlilik yaratacağı belirtildi. Projeyle 100 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Sosyal konut projeleri kapsamında kez Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla son 20 yılda 1 milyon 170 bin konut üretildi. Yapılan açıklamada, ilk kez tek seferde 250 bin konut yapılacağı belirtildi. Projeyle ilk kez TOKİ tarafından, elektrik, su, doğalgaz altyapıları ve planları tamamlanmış, inşaat yapmaya hazır 100 bin altyapılı arsa da satışa sunulacak.


Arsaların ve konutların satışıyla, inşaat ve inşaat malzemesi sektörü başta olmak üzere 250’den fazla alt sektörde hareketlilik yaşanacak.


TOKİ tarafından ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicilere yönelik imkanlar da sağlayan projeyle, Ankara'da 100, Adana'da 500, İzmir'de 700 olmak üzere 28 ilde 10 bin işyeri içeren sanayi siteleri kurulacak.
Sanayi alanları, tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak şekilde inşa edilecek.


Tüm bunların yanı sıra sosyal konutların can ve mal güvenliğini sağlayacak güçte ve donanımda inşa edilmesiyle proje, deprem ülkesi olan Türkiye'nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü rol üstlenecek. Projenin ilk etabıyla 1 milyondan fazla kişinin güvenli konutlara taşınması hedefleniyor.

Ekonomi