Sosyal medya çöktü: Instagram, Facebook ve WhatsApp'a erişim yok

Sosyal medya çöktü: Instagram, Facebook ve WhatsApp'a erişim yok
Popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a da erişim sağlanamıyor.

Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ile anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp' çöktü. Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız" dedi. Web sitelerinde gerçekleşen sorunlarına ilişkin anlık bilgiler sağlayan 'Down Detector' internet sitesi, dünya genelinde yaşanan sorunun TSİ ile 18.44'te başladığını bildirdi.

WhatsApp'tan yapılan açıklamada "Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz" denildi.

BAKAN SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya uygulamaları Facebook, İnstagram ve WhatsApp uygulamaları üzerinde yaşanan erişim problemine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Sayan, yaptığı açıklamada "WhatAspp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" ifadelerini kullandı.

PLATFORMLARIN TWITTER ATIŞMASI

Erişim sorunu devam ederken Twitter'ın resmi hesabından  "Kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba!" paylaşımı yapıldı. T
witter'ın bu paylaşımına erişim sorunu devam eden WhatsApp'tan yanıt geldi. 

WhatsApp'in resmi Twitter hesabından  "Merhaba" yazıldı

Instagram ise Twitter'a verdiği cevapta "Merhaba ve mutlu Pazartesiler" ifadelerini kullandı.




.

Teknoloji