Sosyal medyada binlerce kişiden "zeytinime dokunma" paylaşımı

Sosyal medyada binlerce kişiden "zeytinime dokunma" paylaşımı
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının ardından Milas'ta zeytin ağaçlarının sökülmesine sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterdi.

Zeytinlik alanların maden işletmeciliğine açılmasına izin veren yönetmelik değişikliğinin ardından Muğla İkizköy'de YK Enerji ve Limak, Işıkdere bölgesindeki zeytin ağaçlarını sökmeye başlamış, bölge halkı ve çevre aktivistleri zeytinlik alana giderek söküm işlemini durdurmaya çalışmıştı. Karyı çıkan yurttaşlar ise gözaltına alınmıştı.



Zeytinlerin sökülmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. "#zeytinimedokunma" ve "#zeytinliktaşınmaz" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Sanatçı Tarkan, kampanyaya destek vererek "Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun. Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola" dedi.


Oyuncu Bülent Şakrak'ın tepkisi ise şöyle oldu:


Gündem