Sosyal medyaya kısıtlama geldi: İşte ücretsiz VPN uygulamaları

Sosyal medyaya kısıtlama geldi: İşte ücretsiz VPN uygulamaları
İnternetin yavaşlamasıyla beraber Sanal Özel Ağ olarak da bilinen VPN, son günlerde sıklıkla araştırılan konulardan biri haline geldi.

Türkiye depremle sarsıldı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, vatandaşlar yakınlarının durumunu sosyal medya üzerinden duyuruyor.

Ancak, başta Twitter olmak üzere, sosyal medya kullanımı yavaşlatıldı. Vatandaşlar, sosyal medyada VPN aramaya başladı.

Sanal Özel Ağ (VPN), şifreli bir bağlantı aracılığıyla internette anonim olarak gezinmenizi mümkün kılar. Ancak çoğu VPN uygulaması, ağlarını kullanmak için kullanıcılarından aylık ücret ister.

Ücretsiz VPN uygulamaları (Android, iOS, Windows ve Mac)

VPN’ler, kullanıcıların özel ağlara bağlanmasına izin veren bir teknolojidir. Engellenen veya sansürlenen web sitelerine ve hizmetlere erişmek için tercih edilir. Ayrıca internette anonim olarak gezinmeye izin verir. Fakat en popüler VPN uygulamaları belirli bir ücret karşılığında sunulur.

Ücretsiz VPN seçerken dikkat etmeniz gereken ilk kriter, doğrudan veya dolaylı yoldan abonelik maliyetlerinin olmamasıdır. Ayrıca VPN’lerin müşteri verilerini üçüncü taraflara satmaması da önemlidir.

Kullanabileceğiniz VPN uygulamaları şu şekilde:

Hapi VPN
Proton VPN
PrivadoVPN
Windscribe
TunnelBear
Atlas VPN

Ücretsiz VPN nasıl indirilir?

Bilgisayarınıza ücretsiz VPN indirmek için, kullanmış olduğunuz tarayıcının mağazasına girip istediğiniz VPN'i indirip kurulum işlemini yapabilirsiniz.

Telefonunuza VPN indirmek için Google Play Store veya App Store mağazaları üzerinden ücretsiz VPN uygulamalarını indirip, bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken indirdiğiniz uygulamaların güvenilir olduğundan emin olun. (Kısa Dalga)

Gündem