Soylu: 15 Temmuz’dan sonra daha yerli, daha milli, daha özgür olduk

Soylu:  15 Temmuz’dan sonra daha yerli, daha milli, daha özgür olduk
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İçimizden bütün pislikleri attık. Devleti bu yangın çetesinden temizledik. 15 Temmuz’dan sonra daha özgür olduk. 15 Temmuz’dan sonra daha bağımsız olduk. 15 Temmuz’dan sonra daha yerli, daha milli olduk" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasını yeniden inşa edildiğini söyleyen Bakan Soylu, törende şunları söyledi:

GÜÇLENMEMİZE SEBEP OLDU


"Onların ihaneti bize zarar vermedi. Aksine daha da güçlenmemize sebep oldu. Annelerimizin, babalarımızın, eşlerimizin sabrı, yetimlerin, öksüzlerin, şehit çocuklarının, gazi evlatlarının duası bizim daha da güçlenmemize sebep oldu. İçimizden bütün pislikleri attık. Devleti bu yangın çetesinden temizledik.

15 Temmuz’dan sonra daha özgür olduk. 15 Temmuz’dan sonra daha bağımsız olduk. 15 Temmuz’dan sonra daha yerli, daha milli olduk. Buradan 15 Temmuz’u planlayanlara, destek olanlara, maşası olanlara soruyorum; Bu millete ne zarar verebildiniz? Biz İHA’ları 15 Temmuz’dan sonra yapmadık mı? Biz PKK’ya 15 Temmuz’dan sonra diz çöktürmedik mi? Yılda 5 bin 558 kişin katıldığı PKK’nın tamamını bugün 100 sınırına getirmedik mi? DEAŞ’ı, DHKP-C’yi diğer sol terör örgütlerini hücre evlerinden teker teker 15 Temmuz’dan sonra almadık mı?

FETÖ pisliğinin mahrem imamından finansörlere kadar bütün kalıntılarını 15 Temmuz’dan sonra tek tek adalete teslim etmedik mi? Yurt dışına kaçan oradan ancak tweet atıp kendini adam sıfatına sokmaya çalışanlar, 'bekleyin geliyoruz' diyenler bir daha Türkiye’ye, bu cennet vatanımıza gelebildiler mi? Yurt dışında sürgün gibi, yurtsuz, vatansız, milletsiz yaşamıyorlar mı? PKK’nın mağaralarında fare gibi yaşayanlardan ne farkınız var? Allah şahittir, bu millet şahittir hepinize bunun hesabını ölünceye kadar, son nefesinizi verinceye kadar sormayan namerttir, sormayan alçaktır, sormayan haindir, hain oğlu haindir.

KURUMLARIN KAPASİTELERİNİ ARTTIRMADIK MI?

Çanakkale, Osman Gazi Köprüsü'nü, Karadeniz’de, Ege’de doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını dünyada kimseden icazet almadan 15 Temmuz'dan sonra yapmadık mı? Bize uçacak, uçuracak pilotumuz kalmadığını söyleyenlere, bu devleti küçümseyenlere sesleniyorum; bu devlet bir gün olsun acziyet çekti mi?

Kurumlarımızı bu FETÖ’cülerden temizledikten sonra kapasitelerini kat kat artırmadık mı? Hırsızlıktan tutun, trafikteki can kayıplarına kadar, terörden tutun uyuşturucu mücadelesine kadar tarihimizdeki en başarılı sonuçları 15 Temmuz’dan sonra almadık mı? Uyuşturucu baronlarını, organize suç çetelerini ensesinden tutup almadık mı? Bu millete laf söyleyenler, her gün bu milletin temiz evlatlarına iftira üstüne iftira videoları çekenler, bu millete dil uzatanlar hepsi yurt dışında. Hiçbirinin ne kendilerinin ne efendilerinin ne bu devletle ne bu milletle baş etmeye gücü yoktur" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem