Soylu açıkladı: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı

Soylu açıkladı: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı
İçişleri Bakanı Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'da katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi" dedi.

Bakan Soylu, Bayrampaşa'daki 'bir saldırının da engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini' aktardı. Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğinin bilgisini veren Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı” dedi.

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylediği aktarılmıştı. Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirilmişti. PKK ise yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmemişti.

Gündem