Soylu, büyükelçiyle 'ses kaseti'nden bahsetti: Ajanlık faaliyetini takip etmek görevdir

Soylu, büyükelçiyle 'ses kaseti'nden bahsetti: Ajanlık faaliyetini takip etmek görevdir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'ün bir Avrupa Birliği büyükelçisine giderek seçimle ilgili politikaları anlattığına dair ses kaydı bulunduğunu belirterek "Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye'nin ajanlık faaliyetini takip etmek görevidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, genel başkanın yetkilisi olarak bir siyasetçinin büyükelçiyi ziyaret edip beyanat verdiğini söylemişti. Bakan, bununla ilgili ses kaydının da bulunduğunu ifade etmişti.

NTV'ye konuşan Soylu, büyükelçiyle görüşen ismin CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz olduğunu söyledi.

Bakan, "Nasıl elde edildi o ses kaydı? Mahkeme kararı var mıydı?'' sorusuna da yanıt verdi.

Soylu şöyle devam etti: "Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye'nin ajanlık faaliyetini takip etmek görevidir. Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin takip etmesi görevidir. Bunu bugün söylüyor değilim aylardır söylüyorum. Bu ses kaydını dinledim. Burada sadece gidip bir ziyaret söz konusu değil. 'Siz buna ne diyorsunuz?' diyor. Bu seçim sonrası yaşanacaklar tüm modellemelerin kararı konuşuluyor. 6 ay önce onların İçişleri Bakanı Türkiye'ye geldiği zaman söyledim. Ünal Çeviköz gönderildiği andan itibaren konuşmalar budur. Çeviköz nasıl dinlenecek? Gittiği büyükelçilikte yaptıkları değerlendirmeyi söylüyorum. Tüm devletler kendilerini ajanlık faaliyetine karşı korur. Görüşmeler ajanlık faaliyeti ve devletin kayıtlarında var.'' (Kısa Dalga)

Gündem