Soylu: Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlandı

Soylu: Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da cemevlerine yönelik saldırı için "Alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek, birliğimizi hedef alan bu 'Planlı Provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Muharrem ayının ilk günü olan cumartesi günü Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırılar düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

GÖZALTI SAYISI İKİYE ÇIKTI

İnşaat işçisi olduğu öğrenilen Ahmet Ozan K.'nin (24), Çankaya ve Mamak ilçelerinde 3 cemevine yönelik saldırısında 1 kadın, kesici aletle yaralanmıştı. Ahmet Ozan K., saldırının ardından Eskişehir'deki arkadaşının yanına kaçarken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ahmet Ozan K.'nin emniyette sorgusu sürerken, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Asayiş Şubesi ekipleriyle yaptığı çalışma sonucu 1 kişi daha gözaltına alındı. Olayda gözaltı sayısı, 2'ye yükseldi.

Bakan Soylu, saldırılarla ilgili yeni bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: "Muharrem Ayının birinci gününde 3 Cemevine yönelik alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek, birliğimizi hedef alan bu 'Planlı Provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Image(DHA)


Selvi, cemevi saldırılarını yazdı: Önemli bağlantıların ortaya çıkacağını düşünüyorumSelvi, cemevi saldırılarını yazdı: Önemli bağlantıların ortaya çıkacağını düşünüyorum

Gündem