Soylu'dan Ümit Özdağ'a: Soros çocuğudur, istihbarat elemanıdır

Soylu'dan Ümit Özdağ'a: Soros çocuğudur, istihbarat elemanıdır
Türkiye'deki Suriyeliler ile ilgili tartışmalara yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yapma. Sonra ayak ayak üstüne at, 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de. 1 milyon gidecek..." dedi. Soylu konuşurken, canlı yayına bağlanmak isteyen Ümit Özdağ için, "Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak yapılan tartışmalar hakkında konuşurken, ırkçı çıkışlarıyla tartışılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ajanlıkla suçladı.

TGRT'de Ercan Gürses'in sorularını yanıtlayan Bakan Soylu şunları söyledi:

"Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yapma. Sonra ayak ayak üstüne at, gazeteci arkadaşınla 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de. 1 milyon gidecek... İlk önce Türkiye'deki iş insanları isyan edecek."

İSTANBUL'DA 500 BİN SURİYELİ VAR

Soylu, "Deniyor ki, İstanbul özel bir yer, çok kalabalık bir yer, 1 milyon 305 bin kayıtlı sığınmacının İstanbul'da olduğu açıklandı. Rakamın yüksek olduğu söyleniyor" ifadelerine ise şu yanıtı verdi:

"Yuh! Yok 13 milyon, 33 milyon, 53 milyon sığınmacı! Bu yalanlardan bıktık vallahi. İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'daki açıklanan rakam, ikametli ve yabancı... Bunda öğrenciler de, yabancı firmalarda çalışanlar da, ikametli olarak gelenler de, mülteci statüsünde gelenler de var. Böyle bir rakam yok... Valiliğin açıkladığı rakamda ikametliler var, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, İstanbul'a gelen Ukraynalı da var, Alman da var, İrlandalı da var. Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu rakamlara nasıl takla attırıyorlar. Allah'tan korkmuyorlar hiç. Biz buradan Ak Parti'ye, Cumhur İttifakı'na zarar verebilir miyiz diye düşünüyorlar sadece! Türkiye'de 3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli kesinlikle söz konusu değildir."

'HEPİMİZ BİR YERLERDEN GELDİK'

"Hepimiz buralara geldik bir yerlerden. Nereden geldik? Kim nereden geldi bu coğrafyaya? İstila olacakmış; kim neyi istila yapacak ya… Biz PKK’ya, PYD’ye yaptırmadık. Yapmaya çalıştılar; Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı. Belediye Başkanlarının terörist olarak belediyelerine aldıkları paydaşları yapmaya çalıştılar; yapabildiler mi?”

'SESSİZ İSTİLA BİR EDEPSİZLİKTİR'

"Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir."

CHP'YE: REZİL RÜSVA OLACAKLAR

"(Yenişafak'ta yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masa bildirisini düzelttirmek için Alman büyükelçiye gönderdiğini iddiası üzerine) Rezil rüsva olacaklar. CHP'de vatansever, gördüklerinin ihanet olduklarını söyleyen var. İyi ki de varlar... Türkiye'ye rezil rüsva olacaklar. O büyükelçiye de ona gideni de neler konuştuklarını da.. Tek tek soracağız. Ondan önce neler konuşulduğunu. Bu ülke bedava bir ülke değil.

ÖZDAĞ CANLI YAYINA BAĞLANMAK İSTEDİ

Soylu'nun, Ümit Özdağ'ın "Soros taktiği" uyguladığı ifadesi üzerine, Ümit Özdağ canlı yayına bağlanmak istedi. Sunucunun bunu söylemesi üzerine, Soylu karşı çıkarak, "Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; bunun söylerseniz toplantıyı terk etmem. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem