Soylu, Fincancı'yı hedef aldı: Türk Tabipler Birliği kurumunun başında böyle birinin olması milletin kanına dokunmaktadır

Soylu, Fincancı'yı hedef aldı: Türk Tabipler Birliği kurumunun başında böyle birinin olması milletin kanına dokunmaktadır
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ye karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı "Türk Tabipler Birliği kurumunun başında böyle bir müfterinin, ülke ve millet düşmanının bulunması milletin kanına dokunmaktadır" diyerek hedef aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK'ye karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri incelediğini belirterek, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Fincancı'nın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira attığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu alçakça iftirayı atıp PKK'nın propagandasını yapmaya yeltendi. Aslında bu coğrafya böyle bir şeyi daha önce bizim ordumuzdan değil, geleneği olmayan devletlerin ordularından ve korumaya çalıştığı terör örgütlerinden gördü. Jandarma, asker, polis, kanun ve hukuk çerçevesinde hareket eden, kurum disiplini olan yapılardır. İllegal işlerin, insanlık dışı işlerin bu yapılarda yeri olmaz. Bu iftira sahibinin yaptığı PKK'ya, terör örgütüne bir koruma sağlamaktır ve bunu ilk kez de yapıyor değil. Bunu defalarca ortaya koydular. Türk devletinin içeriden ve dışarıdan nasıl saldırılara muhatap olduğuna sizler şahitsiniz. Sizler defaatle bunu gördünüz ve bunu yaşıyorsunuz. Sadece o değil. O ortaya çıkınca hep beraber gördük ki koro sesini topyekün yükseltmeye başladı. Çünkü terörle mücadelemiz sadece terör örgütlerini değil, terör örgütlerinin destekçilerini de rahatsız etmektedir. Avrupa ve Amerika gücü yetmeyince operasyon çocuklarını devreye sokmaktadır. Türk Tabipler Birliği kurumunun başında böyle bir müfterinin, ülke ve millet düşmanının bulunması milletin kanına dokunmaktadır. Terör örgütünü isim vermeden, kırıp dökmeden sözde kınayanlar, Türkiye'ye yapılan bu iftiraya bakalım ne diyecekler. Tam da bugün onun bir sınavı ve bir imtihanı. Bu coğrafyada herkes için o kadar çok imtihan var ki, samimiyetsizler bu imtihanlarla her zaman yüz yüze kalacaklar." (DHA)

Gündem